用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 2022 DSE 備戰家長分享區
樓主: natnatbaby
go

2022 DSE 備戰家長分享區  

JJDBB 發表於 22-9-10 10:42
我們不經不覺已經讀完中學,大家的仔仔女女已經升上大學又或者其他學習方式。在這十令年的階段,在EK也認識 ...
我雖然唔同你地一年DSE,但在EK都識左你地好耐,學到好多野,囡囡2024 DSE,我仲有2年要繼續向你地學習,點樣扶助阿囡面對升學既野。多謝。

洋蔥頭媽咪    發表於 22-9-10 11:52

JJDBB 發表於 22-9-10 10:42
我們不經不覺已經讀完中學,大家的仔仔女女已經升上大學又或者其他學習方式。在這十令年的階段,在EK也認識 ...

我依稀記得小朋友小五至小六,就同你哋一齊分享升中呈分試, 大家分享下攻略,果時都真係幾開心,時間過得真係快,大家嘅孩子都已經入曬大學, 為自己嘅前途努力。有部分網友亦都離開咗呢個平台我亦少咗上嚟,不過有時我都會上嚟,路過搭句嘴以過來人嘅身份給其他網友一些意見。
今日中秋節都祝各位中秋節快樂,人月兩團圓

妹妹頭    發表於 22-9-10 12:09

洋蔥頭媽咪 發表於 22-9-10 11:50
我依稀記得小朋友小五至小六,就同你哋一齊分享升中呈分試, 大家分享下攻略,果時都真係幾開心,時間過得 ...

我仲有個中三

呢個平台令我長知識,對仔女升學有好多有用嘅資訊,非常感謝部分網友無私分享!

祝各位中秋節快樂! 平安健康!

洋蔥頭媽咪    發表於 22-9-10 12:47
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章

我都很高興認識咗你哋,雖然我以前唔係經常上 EK,但中六時好彩有你哋嘅陪伴可以一齊分享心得同減壓,真係好開心,祝各位中秋節快樂,所有囝囝女女喺大學都讀得開心。

洋蔥頭媽咪    發表於 22-9-11 09:50
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

YuYuMother 發表於 22-9-9 08:41
MTR學生優惠可以申請延期啦,MTR app upload 學生證申請就得。

已收到通知去啟動,原來只extend 一年到出年10月。大學要每年續,同中學時唔同。

醒目開學勳章

YuYuMother 發表於 22-9-20 20:32
已收到通知去啟動,原來只extend 一年到出年10月。大學要每年續,同中學時唔同。
...
係,要年年續
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

妹妹頭 發表於 22-9-10 11:33
我雖然唔同你地一年DSE,但在EK都識左你地好耐,學到好多野,囡囡2024 DSE,我仲有2年要繼續向你地學習,點 ...