用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教Roedean的家長
go

[英國] 請教Roedean的家長 [複製鏈接]

由於Roedean嘅校舍好近海邊,想請問一下你哋女兒有冇講過室外或者室內好凍/好大風?冬天行出去室外地方會唔會辛苦?夏天同冬天嘅氣溫會大概如何?由於依家無法親身體會,所以拜托各位有經驗家長分享一下(emoji)(emoji)
   2    0    0    0

回覆樓主:

我以前讀Roedean嘅,校舍係海邊。大風嘅時候係可以幾凍下,所以都建議有風樓、頸巾、羽絨、heattech咁。lower years嘅宿舍係連住main campus,所以基本上係比高年級少行出去。通常冬天係室外做運動有啲人怕吹親條頸都會帶適合運動嘅neck warmer(例如好似滑雪果啲)!室內就所有房都會有暖氣所以係ok嘅。夏天試過最熱上到30度,所以一熱冇冷氣係真係辛苦,但大部分時間都係維持係20度左右好舒服(因為英國嘅凍冇香港咁濕,所以20度係暖同有少少風)。冬天最凍大約0度,不過通常都會幾度至10度到,出去著多啲衫同室內有暖氣都唔會話覺得太凍,加上去左英國耐左的確係會比較容易適應凍!

有咩問題可以dm我

game9099 發表於 21-2-7 01:43

我以前讀Roedean嘅,校舍係海邊。大風嘅時候係可以幾凍下,所 ...

唔該晒你,解釋得好詳盡(emoji)

game9099 發表於 21-2-7 01:43

我以前讀Roedean嘅,校舍係海邊。大風嘅時候係可以幾凍下,所 ...
hiya, 已pm你,感謝。

myliemama 發表於 21-3-7 10:27
hiya, 已pm你,感謝。

已經回覆你了
‹ 上一主題|下一主題