用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 唔係差但in極都未有offer,有無人有同感? ...
樓主: SuLuLu
go

唔係差但in極都未有offer,有無人有同感? [複製鏈接]

不過又有好多人鍾意考好多間。我朋友明知唔會讀都去考吓。我問點解佢話想證實下準備咗咁耐考一間得唔抵,想集齊晒咁多間證實下實力同留個美好回憶.  

醒目開學勳章

SuLuLu 發表於 21-2-10 00:36
不過又有好多人鍾意考好多間。我朋友明知唔會讀都去考吓。我問點解佢話想證實下準備咗咁耐考一間得唔抵,想 ...

今年冇得現場參觀,我都報多左兩三間。有一兩間去到in先發現唔適合。

男仔, 最受歡迎的兩三間, 年年都是三月廿幾號先知道賽果, 寶物尋歸底.  

SuLuLu 發表於 21-2-10 00:36
不過又有好多人鍾意考好多間。我朋友明知唔會讀都去考吓。我問點解佢話想證實下準備咗咁耐考一間得唔抵,想 ...
人哋小朋友鍾意考好多間,其實一定有原因。我當年係用50蚊買個面試既心態,主要係想睇下小朋友無準備下面試,會面試成點樣。

hkpapa852 發表於 21-2-9 11:10
中學同小學唔同,只能hold住一間直資offer,基本上不存在集郵既機會。
人地就算有offer唔去in,亦唔代表個 ...
基本上同意,不過「平常心」好似有啲被動。如果係我,我反而會檢討下,睇下小朋友面試點解唔成功。

醒目開學勳章

jaycee_mami 發表於 21-2-10 08:18
男仔, 最受歡迎的兩三間, 年年都是三月廿幾號先知道賽果, 寶物尋歸底.

甘即係到時只有幾日去定奪直資定自行吧?假設自行都收

piglet0529 發表於 21-2-10 09:23
甘即係到時只有幾日去定奪直資定自行吧?假設自行都收

自行31/3(三)通知正取生
直資12/4(一)抽飛限期
大約有1星期時間考慮點揀

王家爸爸 發表於 21-2-10 08:47
人哋小朋友鍾意考好多間,其實一定有原因。我當年係用50蚊買個面試既心態,主要係想睇下小朋友無準備下面試 ...

同意!每次面試完檢討後再作調整,會比上面試班來得實在
‹ 上一主題|下一主題