用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問現在小一私人補習收費是多少?
樓主: yekichow
go

請問現在小一私人補習收費是多少? [複製鏈接]

littlehoneymum 發表於 21-3-23 14:18
回覆 csbaik 的帖子

我又唔覺得一樣咁補,教導方法確實有不同!

可能我之前冇同小朋友補過,但一樣自己找資料,同呀女補,佢又冇問題喎。
:-D :-?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 仔仔錫錫你 的帖子

妳好!我囡中文好差,原因係好多字寫錯及不理解文章内容,請問可否介紹妳提的中文老師?謝謝

其實好睇私補老師有幾多經驗同資歷,同睇下係咪專補一科定全科,我見普遍黎講,都要$120-$150/hr

曾聽講過有私補老師專補名校,有大量試卷比學生做,收$400/hr都有,都有聽過私補老師收below $100/hr,其實呢個明顯係underpaid,所謂一分錢一分貨,太平質素未必有保證

C.L.CathyLiu 發表於 21-5-31 15:34
其實好睇私補老師有幾多經驗同資歷,同睇下係咪專補一科定全科,我見普遍黎講,都要$120-$150/hr

曾聽講過 ...
同意啊!講真,我之前貪平,請返來真係質素堪憂⋯⋯太後生果啲好多都無識控制小朋友,有一個補習姐姐真係全程同我個仔玩足一個鐘咁,乜都無做過。。。之後有朋友介紹左一個離職老師比我,真係唔平,但佢有方法有經驗,小朋友又肯聽佢講,所以成績有進步。
都係睇下家長的要求去到邊啦。

Bohdi 發表於 21-7-4 01:40
同意啊!講真,我之前貪平,請返來真係質素堪憂⋯⋯太後生果啲好多都無識控制小朋友,有一個補習姐姐真係 ...

正確,我請的是在職幼稚園英文老師,外國回流,教女英及數,佢係根據佢底子及學校課程來設計補習內容比佢。有不少名校的卷及worksheets ,會因學校教學內容會出卷比佢做, 仲加入phonics 及Cambridge English 原素。你話普通大學生收百幾蚊點做到。
最重要係,唔會無端端話有事唔補,遲到早退。

yekichow 發表於 21-2-1 08:42
想請上門私人幫小一嘅小朋友跟功課及考試小測,請問現在通常收費是多少?
...

Range 可以好大。
平的話, 純跟功課, 用返學校書/習作/你比埋練習叫大學生導師跟, 80-140/小時都有。
全職補習,有練習比小孩做,大約200/小時。
我個個在職幼稚園老師,外國回流,補開名小的,跟小孩呈度比埋卷,ws做,教埋phonics,劍橋英語,$280/hr.
在職小學老師好似收$350/小時起

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:提示後,仍有會員在版面提供/索取資料,現關閉主題
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題