用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Anfield primary year 3 只有兩班
樓主: hoklingpauline
go

[小學] Anfield primary year 3 只有兩班 [複製鏈接]

Tomiris 發表於 21-10-4 08:48
回覆 momofish2002 的帖子

學校 complusory 要上 ECA 0個兩日有校車, 其他自己報0既就無校車但以我所知,  ...

我都係前Anfield Primary 用到家,轉到 另一所IS

現在我仔讀的IS, 有ECA (both free or with extra cost) 果日都有校車,但要加錢

另外,其實部份IS 返全日, canteen service 如常, 照常order lunch. 一般大校有proper canteen  及 in house kitchen 的都有。 但如果學校係冇 in house kitchen , 要用飯商送飯的。可能因為order 唔夠,同本身local school 返半日,, 所以學校guarantee 唔到個量,所以一般細IS request 學生pack lunch.

lamyatho 發表於 21-10-4 09:49
我都係前Anfield Primary 用到家,轉到 另一所IS

現在我仔讀的IS, 有ECA (both free or with extra cost) ...

講起packed lunch,有一間都幾出名嘅IS係要求小學生自己pack lunch嘅,連送飯訂飯都冇。我只係睇佢網頁咁講,可能在校學生知道有辦法訂飯啩

Tomiris 發表於 21-10-4 08:48
回覆 momofish2002 的帖子

學校 complusory 要上 ECA 0個兩日有校車, 其他自己報0既就無校車但以我所知,  ...

不是的,現在有些學校有提供lunch,有些學生ECA係其他機構攪的,學校都會有校車安排,不過唔係返屋苑,會去某幾個點例如mtr站下車。

lamyatho 發表於 21-10-4 09:49

現在我仔讀的IS, 有ECA (both free or with extra cost) ...

你說得對,你應該指NAIS,是嗎?
而我兒子轉咗Malvern,一樣有lunch provide 同埋所有ECA都有校車提供。

momofish2002 發表於 21-10-7 15:04
你說得對,你應該指NAIS,是嗎?
而我兒子轉咗Malvern,一樣有lunch provide 同埋所有ECA都有校車提供。
...

Yes, it’s NAIS
‹ 上一主題|下一主題