用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62荃灣網(急)大抽獎
樓主: Sa1234
go

62荃灣網(急)大抽獎 [複製鏈接]

回覆 happy.4ever 的帖子

請問乙二何傳耀 聖十架會隱陣D嗎 ? 還是柴天乙二機會大啲?怕乙二唔中就去了十幾志願?謝謝

回覆 Ireneyu22 的帖子

為什麼荃基好D?謝謝

點解咁覺得呢?

有朋友兩小朋友分別讀柴天及荃基,話荃基好啲wor

原來係咁......咁有無講荃基係咩方面好過柴天呢? 唔該哂

有冇人知何傳耀乙二機會大唔大,校風如何?

mechanics10 發表於 21-1-20 11:44
荃灣潮州公學, 石圍角, 借網趙曾學韞, 應該不會飛出大西洋

趙曾2020年升中名單有兩間B1
德望/蕭明皆為女校 男生無B1?

派位結果
https://www.ychcthwps.edu.hk/tc/content.php?wid=243

升中概況

應屆小六畢業典禮已於2020年7月3日舉行,典禮洋溢出一片温馨感人的氣氛,象徴畢業的同學踏進人生另一個階段。面對新的學習環境,希望同學們能盡快適應,繼續努力,爭取好成績,考取大學學位,為母校爭光。

小六畢業生是次派位非常理想,獲派首志願的學生高於全港水平,達84% ;獲派首三志願的更達到100%。在此將這喜訊與大家分享。同學們入讀本區及他區受歡迎中學,當中包括德望中學、天主教母佑會蕭明中學、東華三院吳祥川紀念中學、中華基督教會燕京書院及皇仁舊生會中學等。

回覆 arrzz 的帖子

應該何傳耀、聖十架放乙二會大機會過柴天
BTW, 上年有參觀過柴天同荃基,個人感覺荃基好D,不過因為兩間都較遠,最後乙二放荃天,乙三梨主,結果中乙三
‹ 上一主題|下一主題