用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 統一派位
go

統一派位 [複製鏈接]

灣仔區冇直聯的小學,面試唔叻,兩次呈分屬band 1, 統一派位乙一邊間會多位d?男女校或女校無所謂。又未考呈三,如果不幸跌落B2頭有咩選擇?
   0    0    0    0

caca316 發表於 21-1-6 18:56
灣仔區冇直聯的小學,面試唔叻,兩次呈分屬band 1, 統一派位乙一邊間會多位d?男女校或女校無所謂。又未考 ...

或許自行首選 庇理羅士/瑪利曼,直資 - 聖保祿  

elbar 發表於 21-1-6 19:20
或許自行首選 庇理羅士/瑪利曼,直資 - 聖保祿
自行應該冇份,無特異功能。想知派位乙部那所band 1比較位多?我見大部份有屬小直上,變相無乜機會抽?

灣仔區冇直聯的小學,面試唔叻,兩次呈分屬band 1, 統一派位乙一邊間會多位d?男女校或女校無所謂。又未考 ...

灣仔區B1大抽獎聖鄧最多位
女校最多位係坑真

如不幸跌落B2 灣仔區有可能上移
唔博的話可考慮佛教黃鳳翎/何東

回覆 Poyau 的帖子

咁其餘三間女校有冇機?教育局在統一派位前有沒有數字公佈呢?

你小朋友係Band 1c ?

老師冇講,但一定不會是band 1 A

caca316 發表於 21-1-7 07:51
回覆 Poyau 的帖子

咁其餘三間女校有冇機?教育局在統一派位前有沒有數字公佈呢? ...
有,到時學校會派,有哂每間學校統一派位的詳細數字。

Poyau 發表於 21-1-7 00:12
灣仔區B1大抽獎聖鄧最多位
女校最多位係坑真

女校帳面最多位係坑真,相信,亦係最多本區真B1女生放乙1嘅中學,始終佢哋係聯繫,小學部學生多放乙1~~~

caca316 發表於 21-1-6 23:18
自行應該冇份,無特異功能。想知派位乙部那所band 1比較位多?我見大部份有屬小直上,變相無乜機會抽? ...

今年未有咁快公佈,睇住舊年啲資料先,都應該差不多。
隨手攞現行資料用,只睇學額數目,內列banding分類就自行判斷。
https://www.schooland.hk/download/sspa-2020-ca-analysis-20200410.xlsx

「Open」 大眾位
「Resv*」 直屬/聯繫小學專屬位

‹ 上一主題|下一主題