用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 不知不覺又到大抽獎頭痛時候!
樓主: apple1990
go

不知不覺又到大抽獎頭痛時候! [複製鏈接]

kahou526 發表於 21-1-6 11:35
幾時會有表派?

正式表格到選校中心當天才派發並即場面交,家長會在兩週前收信通知到選校中心交表選校。

哦,即係表格會係收信時收到,然後面交。

kahou526 發表於 21-1-6 12:10
哦,即係表格會係收信時收到,然後面交。
更正:即場派發並即場遞交。

Wonderful-Baby 發表於 21-1-4 00:02
可以留意一下真光遲D會有第二輪報名,好似民生都未開始?我唔記得。還有另一家會有第二輪報名,唔太記得校 ...

真光有第二輪面試?未聽講過,請問係邊間真光?

aprilgaomao 發表於 21-1-6 13:31
真光有第二輪面試?未聽講過,請問係邊間真光?

九龍真光(九龍塘)我大仔當年亦報過第二輪,但最後我都無去。因為已有心儀小學

Wonderful-Baby 發表於 21-1-6 13:33
九龍真光(九龍塘)我大仔當年亦報過第二輪,但最後我都無去。因為已有心儀小學
...

唔怪之得啦,我就覺得奇怪,我女讀香港真光,學校係冇第二輪面試嘅

Wonderful-Baby 發表於 21-1-6 13:33
...
九真去年都有第二輪招生

好似福建附小依家已經有第二輪,仲有十幾日就deadline

tracer 發表於 21-1-8 00:29
好似福建附小依家已經有第二輪,仲有十幾日就deadline

褔附第二階段仲有兩星期就截止

2020-21年度小一入學網上申請 (第二階段)
https://www.fssas.edu.hk/zh/admission/admission-procedure/434-online-application-for-2021-22-p1-admissions-phase-2

第二階段:尚未報名而有興趣申請入讀(2020年10月6日或之後)

報名日期:2020年10月6日至2021年1月22日

未及報名之家長仍可繼續透過小一入學網上申請表提交申請。第一階段面試結束後,將安排 申請者參與第二階段於2021年2月6日(首輪)及/或3月13日(次輪)舉行的面試,並以電郵通知家長。

請按此進入 2021-22年度小一入學網上申請(第二階段)
https://applicationgo.com/fssas/register.php?lang=tc

請按此進入 2021-22年度小一入學申請須知(第二階段) 
https://www.fssas.edu.hk/images/stories/Admission/2122/n%20phase%202%20fssas%20note%20to%20applicant_chn.pdf

請按此進入 助學金計劃
http://www.fssas.edu.hk/images/stories/Admission/Remarks_%20Fee%20Remission%20Scheme.pdf

如有任何查詢,請致電2606 0670或電郵 [email protected] 與本校招生組聯絡。

回覆樓主:

若第一階已報了但入不到2nd in, 仍可報?

bonnieleong 發表於 21-1-9 07:24
若第一階已報了但入不到2nd in, 仍可報?

只知九真第一輪招生,只獲首輪面試但沒有 2nd interview....到暑假收電話毋須 2nd interview 後補即收

kahou526 發表於 21-1-6 11:35
幾時會有表派?
應該本週會收到選校通知書
‹ 上一主題|下一主題