用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 band 2 自行 香港鄧鏡波 機會
go

band 2 自行 香港鄧鏡波 機會 [複製鏈接]

請問大家知唔知香港鄧鏡波書院自行階段每年大約收幾多張申請表?
Band 2 b 生 自行成數如何?
   0    0    0    0

winwin917 發表於 20-12-24 12:04
請問大家知唔知香港鄧鏡波書院自行階段每年大約收幾多張申請表?
Band 2 b 生 自行成數如何?
...

唔知收幾多表,但我估自行主要收b2,因為b1尾唔會咁快報佢,b2a 有啲可能又想搏高少少,留返大抽獎先報,所以有機,不過佢哋唔係全in, 我仔b2, 舊年自行報佢都收咗。

sumchanma 發表於 20-12-24 17:18
唔知收幾多表,但我估自行主要收b2,因為b1尾唔會咁快報佢,b2a 有啲可能又想搏高少少,留返大抽獎先報, ...

請問舊年是不是取消了面試?
聽講港鄧多數收st joe , 軒小 band 2生。
你仔是上述2間小學嗎?
請問覺得學校如何?
功課和測驗多不多?
謝謝(emoji)(emoji)

winwin917 發表於 20-12-24 17:21
請問舊年是不是取消了面試?
聽講港鄧多數收st joe , 軒小 band 2生。
你仔是上述2間小學嗎?

舊年沒有面試,我都係聽講,我哋係東區小學,最後扣返東區中學所以冇讀,所以都唔知實際情況,但朋友有補習學生在鄧鏡波讀,佢話老師有愛心,學生多嘢玩,唔算死谷。我同仔去open day參觀阿仔都話鐘意。

回覆樓主:

鄧鏡波都算b2大熱

sumchanma 發表於 20-12-24 23:57
舊年沒有面試,我都係聽講,我哋係東區小學,最後扣返東區中學所以冇讀,所以都唔知實際情況,但朋友有補 ...

請問你最終叩門入咗邊間呀?

回覆 sumchanma 的帖子

請問你仔仔報港鄧自行時,有什麼活動/服務/獎項等?面試是否好好?

1a2b3c4z 發表於 21-3-9 12:35
回覆 sumchanma 的帖子

請問你仔仔報港鄧自行時,有什麼活動/服務/獎項等?面試是否好好? ...

去年取消咗面試,獎項係有,但鄧的收生準則佔50%係成績,操行10%,得10%係非學術表現,所以我覺得獎項唔重要,成績最重要。
‹ 上一主題|下一主題