用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山st Hilary vs 馬鞍山 think vs KLT york
go

馬鞍山st Hilary vs 馬鞍山 think vs KLT york [複製鏈接]

3間PN am 收咗, 點揀好🙏🏻🙏🏻?家住馬鞍山!
   1    0    0    0

我仔係讀st hilary n 班, 唔係返左好多日學, 大部份時間都係zoom
但我本人其實幾滿意間學校
一來係新校, 我仔最初上果時一班先得5個人, 而家加到9 個人, 好似返playgroup 咁, 所以老師係好take care 小朋友, 好留意到小朋友的情緒同需要
另外, 佢行雙班主任制, 日日係有中文同net 老師一齊上, 佢個net 老師超級好, 好照顧我仔, 好留意我仔d 反應, 仲好鼓勵我仔講野

學校會每2星期打電話俾家長, 同家長講下小朋友表現, 每次同我傾好耐 (可能少學生) , 所以睇得出老師真係好細心, 因為佢每連d detail 位都講俾我知

so far 我好滿意呢間學校, 始終新校少d人讀都好重要 , 特別小朋友先岩岩讀n 班, 真係好需要人照顧/look after, 老師有愛心, 學校又新淨, 上堂玩既野又多完化

Kadenceky 發表於 20-12-19 22:29
3間PN am 收咗, 點揀好🙏🏻🙏🏻?家住馬鞍山!
我有一個朋友佢女之前於kln 宣小讀到小三, 因為功課壓力, 之後轉左大埔st Hilary 小學, 完成小學考入B1 既沙田培基

回覆 freshrose 的帖子

邊間分校呀?疫情屋企上成點呀?

回覆 readymama 的帖子

我係mos st Hilary PN ,不過升小我唔知會去邊間 ,york 同st Hilary 唔係好知點揀

係啦 請問係邊間分校?

Kadenceky 發表於 20-12-25 13:39

係啦 請問係邊間分校?
ma on shan
‹ 上一主題|下一主題