用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中自行分配操行差
樓主: 20091113
go

升中自行分配操行差   [複製鏈接]

cyhh 發表於 20-12-29 00:18
樓主,你果區應該都有學校all in?會唔會揀果d好d?
但要準備佢見你時會要求解鎖操行問題,加油(emoji)(emo ...

學校肯問佢就好,最怕唔問自己估咋。有無all in B1男校,可能包容D。

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 20-12-29 00:57
你仔仔情況點會解釋唔到呢?B+係好過B,咁佢乖過同學,所以咪高分D囉。

樓主仔都係多口啫,我哋學校好多 ...

因為我已寫得有所保留

無論如何,希望樓主找到合適的中學給自己小朋支。

piglet0529 發表於 20-12-27 07:30

其實學校如果比個B佢,反而令收到既中學質疑依間小學比 ...
未必架如果佢幫中學攞好多**又贏好多奬,pre s1又高分,中學爱C你間小學.添。所謂操行分既實際作用只係約束學生行為令老師易D做啫。對學生將來既成就貢獻甚至品德都無乜關系。
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3845193&extra=page%3D5&page=14
在表中有D學校係唔睇操行。我就好欣赏啦。樓主可參考

Delete...

醒目開學勳章

cafeva 發表於 20-12-29 08:25
未必架如果佢幫中學攞好多**又贏好多奬,pre s1又高分,中學爱C你間小學.添。所謂操行分既實際作用只係約束 ...

哦! 我谂你誤會了。我由始至終沒有叫樓主放棄自行。機會微不代表完全冇機會。你既list或許對樓主有用,就是幫助她找合適的中學啊!
‹ 上一主題|下一主題