用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 l hotel check in 後不能先幫小朋友整理隔離時日用品 ...
樓主: ALICE908
go

[英國] l hotel check in 後不能先幫小朋友整理隔離時日用品 [複製鏈接]

回覆 FennieMan 的帖子

係,之前唔記得係邊到睇到有媽媽話佢11歲仔都可以自己隔離,又可以上房打點好一齊先開始隔離,所以我先訂呢間酒店,老練咁遠都巳不在乎,點知日日新鮮,第一日,冇送餐。

ALICE908 發表於 20-12-6 20:42

係,之前唔記得係邊到睇到有媽媽話佢11歲仔都可以自己隔離,又可以上房打點好一齊 ...

唯有做家長跟緊啲,我諗你今日鬧爆後,酒店應該唔敢再唔送餐。你有冇預備啲餅,小食,比你個仔?
我今日入咗貨,明天比個女,如果肚餓都有嘢食頂下

係,昨晚check in時仲比個時間表我睇,說每天會呢個時間送餐.....點知=__=,我入左貨,餅,面包,香蕉,奶,紫菜小食,蒸餾水14支,所以昨晚一袋二袋check in。

ALICE908 發表於 20-12-6 20:14
酒店今日唔記得送餐,下午我仔起身我以為佢食左野,剛問佢今晚食咩?佢話今日冇食過野,巳立即打去酒店鬧爆 ...

嘩,吾係咁呀!叫亞仔乜都要出聲呀,陰功囉

ALICE908 發表於 20-12-6 20:42

係,之前唔記得係邊到睇到有媽媽話佢11歲仔都可以自己隔離,又可以上房打點好一齊 ...

好過份呀!

回覆 cfs 的帖子

係,仲有12日挨,巳叫阿仔每天送餐比佢時要影幅相比我睇先。

ALICE908 發表於 20-12-6 20:14
酒店今日唔記得送餐,下午我仔起身我以為佢食左野,剛問佢今晚食咩?佢話今日冇食過野,巳立即打去酒店鬧爆 ...

真係谷氣!

只能買定杯麵 、零食比阿仔 ,  叫阿仔有問題要跟你講。
阿仔仲細,的確有好多事會好擔心 !

ALICE908 發表於 20-12-6 21:35
回覆 cfs 的帖子

係,仲有12日挨,巳叫阿仔每天送餐比佢時要影幅相比我睇先。 ...

明天送啲小食比佢,咁細個一個大有少少零食陪下

回覆 etoile 的帖子

係。

回覆 katrinafu 的帖子

係呀!好彩買定小食,奶,水,如果唔係佢都唔知點算,好快隔離完,希望順順利利,唔好再有甩漏。

回覆 cfs 的帖子

有架,呢兩日都有羅湯比佢飲,小食都只是餅乾..今晚買左朱古力小食比佢^^。

第二日要送餐,剛經理打黎話中午按門鐘冇人應,打上去冇人應,問我個餐點處理?我話麻煩開房門放低就可以,佢瞓著左,佢話ok,隔一陣又同我講什麼因應政府要求佢地唔應該開房門,佢話如果佢唔應門鐘會放門外的,我話你地唔係每天下午4點入房量體溫咩?我個仔昨天又係瞓左你地開佢房門,直接行到佢床邊量添,點樣因應政府要求?都係會接觸到架喎,咪又係入房量,況且我都控制唔到小朋友瞓著覺,一係晚些送,佢入住第三日,今日你地先正常送餐乍,比d時間佢適應啦!佢話一係skip左呢餐,我話我訂3餐,你送兩餐是合理?佢話一係改時間送餐,我話等我小朋友聽我電話我再遲些答覆,呢間酒店真係極品,又係段練EQ既時候了。

回覆 ALICE908 的帖子

我老公剛巳回覆酒店,午餐呢餐待小朋友打去前台,你們先送餐,避免小朋友午睡或有什麼問題影響酒店運作安排。

醒目開學勳章

ALICE908 發表於 20-12-7 13:17
第二日要送餐,剛經理打黎話中午按門鐘冇人應,打上去冇人應,問我個餐點處理?我話麻煩開房門放低就可以, ...

這間酒店安排真係差,但酒店職員在隔離人士入房後, 應該唔可以再進入房間, 所有物品及食物都放在門外椅子上,我們自備了探熱針, 自己量度體溫, 我諗最好避免其他人接觸你的小朋友, 因為學生由英國回港已經做了兩次檢測, 應該沒有問題,但香港反而有更多隱形患者, 相對他們可能帶有病毒

3b 發表於 20-12-7 15:31
這間酒店安排真係差,但酒店職員在隔離人士入房後, 應該唔可以再進入房間, 所有物品及食物都放在門外椅 ...
係,我都唔會比人入房,安全啲,自己探熱.食物定時放門口就得喇,佢食唔食都由佢,訓醒自己會開門拎.大家唔好見到大家.

回覆 ALICE908 的帖子

好奇一問, 你小朋友咁細, 點解你唔陪同在酒店隔離呢? 他咁細, 又有jet-leg, 有家長在旁, 相信你地會為他打點好一齊.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆樓主:

唔好鬧,個仔係佢酒店
你鬧左,叫另一家人去做好人,唯有自己跟貼啲,日日都去酒店同職員傾下計,有咩等隔離完先反映
十歲未夠,杯麵都擔心熱水,唯有買啲蛋糕,烚雞蛋,擺得一兩日,以備小朋友無嘢食

回覆 3b 的帖子

是的,我都有問到為何會入房探熱?佢話探一探熱,唔會逗留好耐=_=,所以我教我個仔一開門既時間就要帶番口罩先開門現,現在會教我個仔開門後企定係到,唔好比人入去。

3b 發表於 20-12-7 15:31
這間酒店安排真係差,但酒店職員在隔離人士入房後, 應該唔可以再進入房間, 所有物品及食物都放在門外椅 ...

你阿仔已回港?都係住L Hotel ?

回覆 SmileSmileSmile 的帖子

我巳經忍住,我老公話同左酒店講明天開始只係門口探熱就算了,因為第一晚入住係夜晚,冇探,昨天第二日我仔瞓左覺,佢先入黎探熱,今天亦是,之前買定乾糧比佢,靠食佢個三餐暈了,佢咁大個仔冇乜食過杯面之類...所以我同佢講如果肚餓就要打比我,我試下幫你解決,解決唔到就唯有食乾糧,好快渡過,忍耐下。
‹ 上一主題|下一主題