用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 N班退唔退學?
go

N班退唔退學? [複製鏈接]

已經收到K1 offer, N班開學又遙遙無期, 你地會選擇個個月交學費等開學定係退左學先,拎D學費比佢上下online course玩下??
   0    0    0    0

我唔退,希望快d可以復課啦

cdleung 發表於 20-12-1 09:38
已經收到K1 offer, N班開學又遙遙無期, 你地會選擇個個月交學費等開學定係退左學先,拎D學費比佢上下online  ...

其實你自己已經有答案啦!go ahead

退左, 等疫情好D 再插返班

既然有K1 OFFER (我理解唔係同一幼稚園?)
咁就退左N 班, 而家咁搞法, 根本唔知幾時開返學,

跟住又新年放假, 分分鐘整個第5波,

就真係要等到VACCAINE 出世 先玩完,

咁就去到出年開學9月再見~~

Pn 本來就不是必須,online  course 對於2歲小朋友更係冇必要,如果繼續zoom課,我會退學

回覆樓主:

我諗都要睇下個小朋友鍾唔鍾意返學。我個女好鍾意返學,我其實都唔忍心cut。

joybewan 發表於 20-12-1 14:00
我諗都要睇下個小朋友鍾唔鍾意返學。我個女好鍾意返學,我其實都唔忍心cut。
...

我都覺得好為難 小朋友好鐘意面授課 但依家改左zoom之後佢唔鐘意 每日都坐唔定 同埋zoom效果又唔好 感覺好吵好混亂 咩都學唔到

如果有k1 offer, 我會退學

ClaireUU 發表於 20-12-1 15:48
我都覺得好為難 小朋友好鐘意面授課 但依家改左zoom之後佢唔鐘意 每日都坐唔定 同埋zoom效果又唔好 感覺好 ...

明,上zoom真係廢的。我都好想cut. 但係每次阿女問我幾時可以返學見d老師同朋友仔,我就覺得好心酸..唔知點同佢講sorry呀以後都冇架喇因為媽咪幫你退左學,諗下都想喊。

Vividada4472    發表於 20-12-1 17:11

joybewan 發表於 20-12-1 17:00
明,上zoom真係廢的。我都好想cut. 但係每次阿女問我幾時可以返學見d老師同朋友仔,我就覺得好心酸..唔知 ...

完全明白 所以我都只可以keep住俾錢 期望早日有得返學

錢真多。

錢唔係concern就退唔退都得。如果係考慮因素就退啦,我小朋友上年都退,過後睇返對小朋友無咩影響

已退,我仔都好中意番學,老師都好好,但k不會讀番所以都係退啦,其實好快就唔記得。

回覆 joybewan 的帖子

SAME... 個囡之前返左個半月學其實都開心,老師又關照,但依家日日 ZOOM 真係無用... 點叫個2歲人仔坐定定聽啫

因為我女都幾明顯 SPEECH DELAY,原本報PN 就係想佢多D語境,說話能力可以好啲,之前PN 老師日日都要戴口罩,其實我已經覺得效用會打折,依家認真考慮緊退學,將啲 BUDGET 轉去啲針對性既言語表達訓練好似仲有用...

回覆 ClaireUU 的帖子

我原本都係咁期望,但見到第四波爆得仲癲過上一次,同埋好快就聖誕、新年,PN復課又最遲,我睇快極都係3-4月既事,到時又唔知會唔會又爆過,之後冇耐就完個學期,將啲錢轉去 PLAYGROUP/ 針對性既 COURSE好似洗得有建樹啲,同埋家長既彈性好似會大啲

哎,本來開學沒幾耐,滿心歡喜返學,現在又停課。小朋友真的很辛苦,每朝跟我說要去學校,我都不知點答。

cdleung 發表於 20-12-1 09:38
已經收到K1 offer, N班開學又遙遙無期, 你地會選擇個個月交學費等開學定係退左學先,拎D學費比佢上下online  ...

我都有考慮依個問題,雖然我未有offer, 但眼見zoom真係幫助唔大,阿囡又無耐性坐定定去睇zoom, 老公已經講定有offer就要退學,但我仲心大心細

回覆樓主:

我覺得可download lingumi 呢個app, 要比錢的,佢發音好清楚。而且小朋友係想再玩的。
我發現得太遲,如果早d 用阿仔應該鐘意英文多d

暫時有K1 OFFER 無退學
‹ 上一主題|下一主題