用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 20分入到沙田崇真學校嗎?幾多升馬崇? ...
go

20分入到沙田崇真學校嗎?幾多升馬崇? [複製鏈接]

編輯

大家好!請問今年有沒有人20分入唔到?我見升中派位都幾多B1中學,但聯繫既馬崇不是B1,馬崇是否最多留25%學位俾小學?有沒有用家分享學校教學/校風是否好?
謝謝!

1    0    0    0

回覆樓主:

如果心儀馬崇,只要係Band 1 C 都好大機會。不過6年之後可能會上高一線。朋友仔入呂小本都係一心入呂中,不過超班,最後出了九龍區中學。

apap08 發表於 20-12-9 22:56
如果心儀馬崇,只要係Band 1 C 都好大機會。不過6年之後可能會上高一線。朋友仔入呂小本都係一心入呂中,不 ...

想問馬崇係1C 還是2A?

mypineapple 發表於 21-1-2 21:18

我見有Band1C邊沿朋友仔自行選馬崇,4月收電話,好順利入到

apap08 發表於 21-1-3 09:40
我見有Band1C邊沿朋友仔自行選馬崇,4月收電話,好順利入到

謝謝。
因朋友煩惱緊揀唔揀馬崇, 佢係1c-2A邊緣人

mypineapple 發表於 21-1-2 21:18

馬崇近3年3322率屬B2B(25-50%)

2020年 | 2019年 | 2018年
考生 104人 | 103人 | 102人
中文3+ 56% | 55% | 68%
英文3+ 62% | 64% | 60%
數學3+ 65% | 68% | 77%
通識3+ 59% | 67% | 69%
主科3+ 60.5% | 63.5% | 68.5%

中文2+ 94% | 100% | 97.1%
英文2+ 97% | 96% | 98%
數學2+ 91% | 95% | 96.1%
通識2+ 89% | 96% | 96.1%
主科2+ 92.8% | 96.8% | 97.3%

3322率 40.3% | 41.6% | 45.1%
22222 86.5% | 96.1% | 近93%
整體2+ 91.8% | 95.3% | 95.4%

Plans & Reports
https://mosttss.edu.hk/plan-report/
‹ 上一主題|下一主題