用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問 教育局 有無一個地方可以睇到幼升小 派位, 謝謝 ...
go

請問 教育局 有無一個地方可以睇到幼升小 派位, 謝謝 [複製鏈接]

請問 教育局 有無一個地方可以睇到幼升小 派位, 謝謝
   1    0    0    0

pppppppppp 發表於 20-11-20 01:48

唔會有,而且呢D資料其實無乜參考價值
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 20-11-20 08:09
唔會有,而且呢D資料其實無乜參考價值

謝謝

坊間有D傳聞話某某幼稚園畢業生多數升讀某名小學. 如寶山幼稚園的多數入SPCCPS, 基督堂幼稚園的多數入DGJS/DBSPD 等
https://www.sundaykiss.com/313386/education/%e8%ae%80%e7%a5%9e%e7%b4%9a%e5%b9%bc%e7%a8%9a%e5%9c%92-%e5%8f%af%e5%a2%9e%e5%8a%a0%e5%85%a5%e8%ae%80%e7%a5%9e%e7%b4%9a%e5%b0%8f%e5%ad%b8%e6%a9%9f%e7%8e%87/8/

都係睇返你想讀果間幼少有冇POST O的資料出黎,
有就有, 冇就冇。

pccw2017 發表於 20-11-20 14:37
坊間有D傳聞話某某幼稚園畢業生多數升讀某名小學. 如寶山幼稚園的多數入SPCCPS, 基督堂幼稚園的多數入DGJS ...

明白:)

VinJacHay 發表於 20-11-20 14:53
都係睇返你想讀果間幼少有冇POST O的資料出黎,
有就有, 冇就冇。

醒目開學勳章 王國長老

pccw2017 發表於 20-11-20 14:37
坊間有D傳聞話某某幼稚園畢業生多數升讀某名小學. 如寶山幼稚園的多數入SPCCPS, 基督堂幼稚園的多數入DGJS ...

因樓主用「派位」,令人覺得主要睇政府派位資料,而派位本身與就讀邊間幼稚園無關

無。因為自行和大抽獎張表格係唔洗填幼稚園,政府無相關資料。

tkinwong 發表於 20-11-20 20:58
無。因為自行和大抽獎張表格係唔洗填幼稚園,政府無相關資料。

明白晒, 好多謝大家解說:)

一間間幼稚園會出升小結果,學之園嗰啲一目了然
‹ 上一主題|下一主題