用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK VS 聖若望 VS 啟思 VS 明慧
發新帖回覆
go

YORK VS 聖若望 VS 啟思 VS 明慧

請問以上幼稚園PN,英文語境邊間好啊?新手媽媽,想聽各位家長意見!感激不盡!

只係講英文語境就應該york,nursery行雙班主任,其中一個係NET,而且計英文堂時數同NET數量,應該都係york多啲。

回覆 Reitsal 的帖子

但York PN 得兩小時,其實夠唔夠學野?

fatmao 發表於 20-11-18 08:32

小朋友好吸收,鐘意返學,我覺得已夠。我覺得兩個鐘唔係問題,最大問題係未必安排到保姆車,要自己接送。

回覆樓主:

york分校pn有3小時。我們揀咗近屋企嘅分校,步行回校。不用搭校巴。

Reitsal 發表於 20-11-18 00:23
只係講英文語境就應該york,nursery行雙班主任,其中一個係NET,而且計英文堂時數同NET數量,應該都係york ...

謝謝你啊

Reitsal 發表於 20-11-18 14:32
小朋友好吸收,鐘意返學,我覺得已夠。我覺得兩個鐘唔係問題,最大問題係未必安排到保姆車,要自己接送。 ...

係啊,我都打算自己接送

almondinhk 發表於 20-11-17 15:46
請問以上幼稚園PN,英文語境邊間好啊?新手媽媽,想聽各位家長意見!感激不盡!
...

Sjc應該全英咁濟,除非普通話同中文堂
老師都係同我講英文(er...佢本身外藉人士)

fatmao 發表於 20-11-18 08:32

一日返工10小時,其實夠唔夠?
我就返8個鐘。

家長們,請以家長想法不要以腦細想法好唔好?果個係你小朋友需唔係staff丫

明慧有NET, 如果係北角校舍就真係好細, 學校透明度低, 家長無機會睇小朋友上堂情況, N班亦無畢業禮

mrs.3845 發表於 20-11-18 17:17
Sjc應該全英咁濟,除非普通話同中文堂
老師都係同我講英文(er...佢本身外藉人士)
...

原來係咁

Vividada4472 發表於 20-11-19 10:13
明慧有NET, 如果係北角校舍就真係好細, 學校透明度低, 家長無機會睇小朋友上堂情況, N班亦無畢業禮 ...

太子呢?會大D嗎?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊