用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到玫瑰崗PN offer?
go

有無人收到玫瑰崗PN offer? [複製鏈接]

會accept offer 嗎?
   0    0    0    0

回覆 vickyl 的帖子

收到PM offer,不過未決定讀唔讀呀~

got AM offer

收到AM offer
不過唔知要唔要好...
追帖睇只係搵到2013, 2015 時既comment
唔知道而家RHS pn, k 既情況係點但12月1日就要交錢喇

回覆 Gogogo! 的帖子

我都係心大心細,上網都係睇到D唔多好既新聞,反應好似好兩極,一係好BUY一係就叫你千其唔好讀⋯
但交表果日真係好多人報咁

回覆 Gogogo! 的帖子

same, PN needs to pay deposit by Dec 1st
my friend had pretty good feedback on the school but read some negative news on the school a few weeks ago :(

pm offer ,唔知小學係咩情況,最好/壞打算就係升讀埋小學

回覆 doudou180716 的帖子

係啦報名時又要係Cityline 報
Set 哂交表時間
賣差燒咁,好似好多人報要咁有系統先應付到
未睇網上消息前真係好想有offer
而家就1516

回覆 wowtradeee 的帖子

Is your friend's kid a current PN/ K student?

Gogogo! 發表於 20-11-17 18:47
回覆 wowtradeee 的帖子

Is your friend's kid a current PN/ K student?
past student, but the boy didn't go to the RosaryHill Primary, went to IS instead
they live in mid level west and was willing to travel to HV as the kid enjoyed the school

今年會唔會好多人睇完新聞唔申請,好易入

回覆 elegantee 的帖子

都唔係呀,我見到都有幾個家長話收唔到email

我收到 k1 am offer,未睇時好緊張。因為見交表分哂時間都好多人,諗住好多人爭,自己剪條片又唔知好唔好。報名時搵料話都係受歡迎傳統幼稚園,但老公話佢未聽過玫瑰崗出名,只知中學係band 3...收到offer後睇返評語又好似麻麻,見啲人comment好兩極,有啲又話老師校長好有愛心,但最近又有負面新聞...真係有啲卻步。本身鐘意佢學校大,語境好,但唔諗住升讀佢小學中學,所以話佢中學差其實都冇咩關係。我住東區,校車可能好耐,要好早起身,驚小朋友辛苦。
我小朋友超細b,咁都收我諗可能好多人都睇完十月底單新聞就直頭片都唔交,小人爭所以收...而家都諗緊係咪都照留位,因為仲帶幾間都未in,未有結果

kinki1214 發表於 20-11-18 01:14
我收到 k1 am offer,未睇時好緊張。因為見交表分哂時間都好多人,諗住好多人爭,自己剪條片又唔知好唔好。 ...
你幾時收到EMAIL架?? 我報左仲未收到EMAIL...我小朋友都係細B...都係住東區...

回覆 elainepao 的帖子

尋日中午就收到喇,cityline send出黎既。今日收唔到就打去問呀你。咁如果有offer你讀唔讀?仲報左邊間?

kinki1214 發表於 20-11-18 08:10

尋日中午就收到喇,cityline send出黎既。今日收唔到就打去問呀你。咁如果有offer ...
有offer都要考慮...其實有D遠, 唔想小朋友花太多時間係交通上, 我仲報左高主教同spk

高主教我星期六zoom左喇,窩河左啦,條友未訓醒又坐唔定,10問9唔應!Spk 我都報左,不過冇NET我又唔係咁鐘意,咁多人報,又咁出名,實好難入。同埋感覺讀佢地學校既家庭好富貴。
其實係地鐵線近先可以唔搭校車,我住康怡,落地鐵都十分鐘,所以係西灣河北角先可以唔校車,其他地區好多都要校車,校車閒閒地真係要一個鐘。

回覆 kinki1214 的帖子

我另外康怡國際有offer,但7萬幾一年好似唔係好值,但佢地老師,唔係NET啲英文都好流利!同埋好近,就對面,不過太近我又唔太鐘意,好似日日都係個圈圈入面咁

kinki1214 發表於 20-11-18 08:46

高主教我星期六zoom左喇,窩河左啦,條友未訓醒又坐唔定,10問9唔應!Spk 我都報左 ...
我住華蘭, 暫時一個OFFER都未有, 不過小朋友返緊N班, 真係無OFFER我打算直升就算
高主教我仔星期六ZOOM果時都OK, 不過都唔知佢收生標準...SPK而家改IN日子, 都唔知改到幾時...同埋佢一早講左2月先出OFFER, 所以提前有OFFER係手做BACK UP好D...

回覆 kinki1214 的帖子

想問問康怡國際難唔難入PN/ K1?
係咪要報佢地playgroup 先大機會?
‹ 上一主題|下一主題