用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat N 拍片要求/經驗分享
樓主: misslittleeye
go

St Cat N 拍片要求/經驗分享 [複製鏈接]

醒目開學勳章

其實SC收生真係唔知用咩準則, 當年我仔唔識講野,我兩公婆普通文員,結果收了他,朋友女叻醒,兩公婆高薪厚職都唔收.

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

cherrychung 發表於 20-11-19 11:11
其實SC收生真係唔知用咩準則, 當年我仔唔識講野,我兩公婆普通文員,結果收了他,朋友女叻醒,兩公婆高薪厚職都 ...

當年係幾多年前?

50267612 發表於 20-11-17 19:04
我囡囡有offer, 拍片時只識亨歌,但父母伴唱,跟倒英文歌內容做動作。上年好似有要家長出鏡講野!我哋普通 ...

請問有冇second in?

leahbb 發表於 20-11-25 17:37
請問有冇second in?

N班拍片冇需2nd in! 囡囡讀緊!好滿意SC, 其實只係短短四個月,仲要大部份時間Zoom,但小朋友好開心,學到野,我哋屋企唔講英文,但返學冇耐已經常在講英文,國語!當然啦,好簡單幾句,但我已經收貨!畢竟在職媽媽,佢返學學倒野最安心!
真心拍片盡力就夠了,尤其N班,其實學校最想睇家長有冇誠意同用心培養小朋友,小朋友能力係其次。希望幫到想入SC的小朋友

回覆樓主:

個人認為SC 會睇嘅野:

1. 小朋友可唔可愛 (自己覺得可愛係無用嘅)

2. 小朋友讀過邊間play group 同N班

家庭背景應該唔多睇 (某程度上小朋友讀playgroup 同N班嘅學校已經反映左)

利申: 現有用家,9月尾細B

malsuryc 發表於 20-12-1 19:37

咁好難喎 (emoji)點知咩叫可愛(emoji)

misslittleeye 發表於 20-12-1 19:43
咁好難喎 (emoji)點知咩叫可愛(emoji)

咁唯有博一博啦, 不過整體黎講, 真係個個都醒目樣

malsuryc 發表於 20-12-1 19:37

我剛收到 SC offer,想問問用家對 SC嘅評價?

sukikeung 發表於 20-12-2 07:28
我剛收到 SC offer,想問問用家對 SC嘅評價?

好老實咁講, 疫情底下無學返的話, 讀邊間差不多

Zoom 堂每日兩節每節20分鐘, schedule 中間會加插snack time 同screen off activity (睇老師d片唱歌做運動果d). 不過始終咁細個zoom.....

上堂d 野,認字果d我覺得好似都幾深 (第一個小朋友,無經驗)
‹ 上一主題|下一主題