用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 關於呈分成績一問
go

關於呈分成績一問 [複製鏈接]

請問有無家長可以分享中西區聖安多尼往年呈分成績要幾分先達到band 1?
   0    0    0    0

kamababy2011 發表於 20-11-14 15:47

没有問題,你想問乜呈分試的嘢?

下面這些posts 解決到你的疑問嗎?

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3847696

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3847600

tpmon 發表於 20-11-14 18:15

没有問題,你想問乜呈分試的嘢?

手機app看不到 網頁版才看到問題

「請問有無家長可以分享中西區聖安多尼往年呈分成績要幾分先達到band 1?」

Poyau 發表於 20-11-14 18:22
手機app看不到 網頁版才看到問題

「請問有無家長可以分享中西區聖安多尼往年呈分成績要幾分先達到band 1? ...

我只用手機版。

中西區交給其他港島區專家答吧!

回覆 kamababy2011 的帖子

我睇番2019-2020 派位結果有44-46% (40/86)派入band1/考入band1直資

睇排名唔係更加重要咩?
題目簡單,個個都9x,咁排名都會40+
題目難,8x都可能 top10

因年年出卷和改卷都有可能是不同老師群組,出卷一年深的一年又淺啲,改卷有時手鬆有時又緊的,所以要看級排名。雖然有個別學校不在成績表列級排名,但兩次呈分試過後,家長可直接打電話給班主任問㗎!

AprilChanTH 發表於 20-11-18 15:32
因年年出卷和改卷都有可能是不同老師群組,出卷一年深的一年又淺啲,改卷有時手鬆有時又緊的,所以要看級排 ...

明白,我一路以為係計分數

中尼呈分結束後會比返2個排名,1係校內排名,1係呈分排名。
受99632計分影響,兩者排名會有不同
‹ 上一主題|下一主題