用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問下今年佛教善德英文中學聯招成績如何? ...
go

請問下今年佛教善德英文中學聯招成績如何? [複製鏈接]

請問下今年佛教善德英文中學聯招成績如何?好似校網搵唔到?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

Eagle_Cho 發表於 20-11-9 17:36
善德.......都未開始...........同埋都唔會公布
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

p.56

https://www.bstc.edu.hk/CustomPage/3/Annual%20School%20Report%202019-2020%20w%20Appendix_final.pdf
Hong Kong Diploma of Secondary Education Examination (HKDSE) 2020
香港中學文憑考試 2020

i. Total no. of subject score with level 4 or above 各科達四級或以上的總科次
    470 (63.3%)

ii. No. of students fulfilling the minimum university admission requirement符合大學收生成績要求的學生人數
    103 (85.1%)

iii. Best Scores 最佳成績
 4 x 5** + 3 x 5*
 3 x 5** + 1 x 5* + 1 x 5 + 2 x 4
 1 x 5** + 1 x 5* + 5 x 5 + Japanese Language A
 1 x 5** + 2 x 5 + 3 x 4

iv. No. of S.6 graduates admitted to JUPAS undergraduate programs獲分派聯招大學學士學位的中六畢業生人數
    97 (80.2%)

2020 dse

https://www.bstc.edu.hk/CustomPage/openInIFrame.aspx?ct=customPage&webPageId=104&nnnid=142

85.1% 符合大學收生成績要求的學生人數: 103 人( 85.1%)
80.2% 的中六畢業同學獲分派聯招大學學士學位

醒目開學勳章 王國長老

佢個問題好怪啵

聯招........聯合招生............入中學定大學.......但又要係今年啵

medicine    發表於 20-11-9 18:42
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-11-9 18:28
佢個問題好怪啵

聯招........聯合招生............入中學定大學.......但又要係今年啵

聯招= JUPAS,講緊中六學生考完DSE後入大學

至於小六升中,通常叫統一派位喎

miriam 發表於 20-11-9 18:28
佢個問題好怪啵

聯招= jupas

bobbob 發表於 20-11-9 17:59
p.56

https://www.bstc.edu.hk/CustomPage/3/Annual%20School%20Report%202019-2020%20w%20Appendix_final ...

多謝

sviolent 發表於 20-11-9 18:01
2020 dse

https://www.bstc.edu.hk/CustomPage/openInIFrame.aspx?ct=customPage&webPageId=104&nnnid=14 ...

多謝

醒目開學勳章 王國長老

aes@ivy 發表於 20-11-9 18:40
呢度我發瘟了

但佢問今年........係咪應該問舊年大學入學率.............我囡等緊考 DSE 中囉...........

miriam 發表於 20-11-10 00:22
呢度我發瘟了

但佢問今年........係咪應該問舊年大學入學率.............我囡等緊考 DSE 中囉...........

請問,今年轉了新校長,她的理念和舊校長也接近嗎?

醒目開學勳章 王國長老

aes@ivy 發表於 20-11-9 18:40
小六升中分兩樣, 自行同統一

醒目開學勳章 王國長老

sviolent 發表於 20-11-10 06:09
請問,今年轉了新校長,她的理念和舊校長也接近嗎?
你呢個問題好高難度, 我囡唔係讀善德

subb    發表於 20-11-10 10:17

‹ 上一主題|下一主題