用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培道結果
樓主: KBN
go

培道結果 [複製鏈接]

收到offer了

volar    發表於 20-11-7 15:11

我仲未收到(emoji)

收到offer

volar    發表於 20-11-7 15:28

豬脾 發表於 20-11-6 20:28
收到offer

剛剛收email? Thx

回覆 KeKeee 的帖子

7:38

請間大家係咪好早報名?謝謝!

兩個鐘前,收到offer,我好似係尾二日報名

volar    發表於 20-11-7 15:29

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我仲未收到

山上老人 發表於 20-11-6 19:32
收到offer

恭喜
請問今年考咩?謝謝

請問培道既男女比例是多少?

回覆樓主:

nil
nil

終於收到offer了, 是第一間收我兒子的學校, 好開心呀!

volar    發表於 20-11-7 15:29

請問知唔知要培道offer,可否繼續大抽獎呀?

恭喜大家收到offer, 叻叻!這間學校全收陪幼生,唔知收多少校外生呢?

回覆樓主:

請問收到offer的朋友,知道九龍城中學網OK ma? 我小朋友係男仔,培道呢聯繫中學係女校怕升到無咁好的中學

回覆 yen3944 的帖子

https://www.ptps.edu.hk/?page_id=1833
可以看看學校網頁的中資料。

yen3944 發表於 20-11-7 12:14
請問收到offer的朋友,知道九龍城中學網OK ma? 我小朋友係男仔,培道呢聯繫中學係女校怕升到無咁好的中學
...

九龍城升中B1位足多選擇 男女皆宜
培道小學2020年25.6%升B1中學
加上7.8%升B2A-1C 共33%升B1/近B1

Band^ 官津本區+他區+直資
B1 官津 20+3=23 (17.83%)
B1 直資 10 (7.75%)
---------------------------------------------------
B1 20+3+10=33 (25.58%)
B2A-1C 0+2+8=10 (7.75%)
---------------------------------------------------
B1/近B1 20+5+18=43 (33.33%)
B2 44+2+7=53 (41.09%)
NR^^ 14+8+11=33 (25.58%)
總數: 78+15+36=129人 (100%)

B1 20+3+10=33
油真 1 聖家 2 德愛 1 上智 1 九真 2 |
迦密 4 旅港 2 華英 4 黃笏南 2 銀禧 4
直資: HYS 2 | 赤提 1 福建 3 滙基KE 1
顏寶鈴 1 香島 2

B2A-1C 0+2+8=10
陳兆民 1 瑪神 1
直資: 中華基金 1 培基 4 李國寶 1
羅氏基金 1 王錦輝 1

B2 44+2+7=53
陳瑞祺 2 TKPS 4 |
培道 25 (聯中 19.38%) 德蘭 11 |
聖文德 1 五旬節 1 胡兆熾 1 莫慶堯 1
直資: 基崇 2 啟思 2 創知 3

NR^^ 14+8+11=33
慕德 1 聖三一 4 蔡功譜 3 彭學高 4
扶輪 1 孔仙洲 1 粉嶺陳震夏 1
卜維廉 1 梁省德 1 新亞 2 鄭植之 2
聖母院 1
直資: STCC 6 林大輝 3 匯知 2

總數: 78+15+36=129人

^ 據hkpapa《全港B1中學名單》
^^ NR包括部份坊評B2及B3校

升中分配
https://www.ptps.edu.hk/?page_id=1833

2018-2020 派位結果分布
https://www.ptps.edu.hk/wp-content/uploads/2017/08/2018-2020-Place-allocation-v21.jpg

https://www.ptps.edu.hk/wp-content/uploads/2017/08/2018-2020-Place-allocation-v22.jpg

‹ 上一主題|下一主題