用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Ardingly College
go

[英國] Ardingly College [複製鏈接]

請問大家認不認識Ardingly College ( UK) 這間學校呢?Ardingly College好唔好呢? 因為我哋唔認識呢間學校嘅畢業生, 想知道多啲有關呢間學校嘅資料。
另外有冇人報咗呢間學校又有Offer呢?
謝謝大家。
   2    0    0    0

回覆 newdaddy 的帖子

同隔離個post一樣,好唔好十分subjective喎,你有咩選校條件?列出嚟容易啲俾意見。傳統寄宿?男女校?偏僻啲無咁多distractions?城市啲熱鬧啲嘅?細間啲?大間啲嘅學校?仲有你小朋友係去讀year幾呢?

newdaddy 發表於 20-11-3 19:55
請問大家認不認識Ardingly College ( UK) 這間學校呢?Ardingly College好唔好呢? 因為我哋唔認識呢間學校嘅 ...

我都想多些了解Ardingly College. 我囡報了year 9, 做完assessment等緊回覆. 響virtual open morning度睇, 佢好似係屬於比較傳統正規嘅學校,嚴肅啲, 老師都好似比較古板正經咁. 感覺啲學生都係乖的,唔係活潑多嘴型。

請問呢間係咪要2年前報?

半年前問agent報2021 year 9,她說已deadline

mousegirl 發表於 20-11-3 20:36
半年前問agent報2021 year 9,她說已deadline

我懷疑Ardingly 唔係咁喜歡經agent... 我自己9月拿阿囡成績問學校,有位可報,agent 兩星期後來拿一樣的阿囡成績問,話冇位。。。(agent 自把自為幫我sent email 問學校, 佢唔知我自己已報)

回覆 Yeahp 的帖子

所以我幾時都話自己報仲著數啲。

以我所知Ardingly事實上係比較嚴嘅學校,雖然唔可以話係超谷嘅學校,但讀書氣氛都濃厚(有啲local人覺得係壓力)。寄宿比例唔高亦包weekly同flexi,所以唔可以話係真正全面寄宿體驗。少有A level同IB雙軌而又兩樣都辦得好嘅學校。

其他都係等用家答你哋。

係都唔奇,agent竟然咁大膽自把自為

mousegirl 發表於 20-11-3 21:41
係都唔奇,agent竟然咁大膽自把自為

唉,只係問過下agent 間學校好唔好,agent 就急不及待嗱嗱聲sent email 比學校想霸住學生响間學校嘅agency service

beastiebistro 發表於 20-11-3 21:41
回覆 Yeahp 的帖子

所以我幾時都話自己報仲著數啲。

謝謝意見。
我都有啲reservation 間學校好似唔夠活動/運動的emphasis 。
‹ 上一主題|下一主題