用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇人會報考ABRSM遙距樂器演奏考試
樓主: gracelam
go

有冇人會報考ABRSM遙距樂器演奏考試   [複製鏈接]

masterunion 發表於 21-1-8 10:13
我收到成績, BK 左5/1 DEADLINE, 21/12 UPLOAD, 今早收到RESULT.
我唔太肯定係未可以不斷UPLOAD, 反正就係U ...

多謝分享

masterunion 發表於 21-1-8 10:13
我收到成績, BK 左5/1 DEADLINE, 21/12 UPLOAD, 今早收到RESULT.
我唔太肯定係未可以不斷UPLOAD, 反正就係U ...

今日琴老師都係咁樣講,早交的有機會早收到。這其實和網上寫不盡同,好彩我無打算比錢再錄新的,否則真係

Jane1983 發表於 21-1-8 15:43
今日琴老師都係咁樣講,早交的有機會早收到。這其實和網上寫不盡同,好彩我無打算比錢再錄新的,否則真係  ...
我唔敢亂試, UPLOAD 左就算怕有咩事仲衰... 可能未係最好, 不過老師話OK 就當得...始終第一次遙距, 好多野都唔太清楚

masterunion 發表於 21-1-8 15:47
我唔敢亂試, UPLOAD 左就算怕有咩事仲衰... 可能未係最好, 不過老師話OK 就當得...始終第一次遙距, 好多野 ...

你覺得比分緊咗、鬆咗定差不多?

回覆 masterunion 的帖子

剛上網login睇,見到release result to candidate係pending,但見唔到考官名。邊度可以見到考官名?

Jane1983 發表於 21-1-8 16:18
回覆 masterunion 的帖子

剛上網login睇,見到release result to candidate係pending,但見唔到考官名。邊 ...
之前我係報名詳細資料果度睇到....

masterunion 發表於 21-1-8 16:20
之前我係報名詳細資料果度睇到....

Thanks,就靜心等待

我今日早, 剛剛CHECK 到有成績喇~~如果已SUBMITTED 歌仔的, 快D 去網到CHECK CHECK 啦.
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

小艾比 發表於 21-1-10 10:42
我今日早, 剛剛CHECK 到有成績喇~~如果已SUBMITTED 歌仔的, 快D 去網到CHECK CHECK 啦.
...

請問邊個位置有成績睇?我交了2星期還未有消息

raneelau 發表於 21-1-10 17:21
請問邊個位置有成績睇?我交了2星期還未有消息
響PENDING 果個位, 轉左RESULT;及會收到EMAIL 的.

小艾比 發表於 21-1-10 20:09
響PENDING 果個位, 轉左RESULT;及會收到EMAIL 的.

pending 個位在那裡?我揾唔到呢
謝謝解答

raneelau 發表於 21-1-10 22:03
pending 個位在那裡?我揾唔到呢
謝謝解答

響右手邊的, 不過其實一LOGIN 左, 就有試生的分數SHOW 左出來.接右手邊的BUTTON, 只是一張詳細的分紙.

回覆 raneelau 的帖子

Abrsm在出成績的同一日send email通知你的。

大家覺得遙距考試成績如何,符合預期?緊手還是鬆手?

b3410 發表於 21-1-11 16:01
大家覺得遙距考試成績如何,符合預期?緊手還是鬆手?

我收到分紙時, 只FOCUS 分數, 無睇過評語
但見到你問呢個問題時, 就拎返張分紙望望.....

我覺得係無特別手鬆同手緊, 因為佢講D 野全部都係我仔演繹呢四首歌出現的問題
低分歌仔的真係比到剛剛合格, 但拉得有信心果幾首, 又真係比足分,
無響雞蛋內挑骨頭的感覺

我覺得係如果四首歌演奏得好, overall 比分度自然都會高
今次的遙距試來說, 應該係著數左呢一PART.

好奇問下,大家錄影考試,會著什麼衣服?如果實體考試,可以著校服,錄影著校服OK嗎?

回覆 LeeCC 的帖子

着裙,斯文打扮,幾次考級琴老師都係咁叮囑。

Jane1983 發表於 21-1-11 21:53
回覆 LeeCC 的帖子

着裙,斯文打扮,幾次考級琴老師都係咁叮囑。

我個系仔,係咪應該打呔呢?

我諗緊著校服,唔洗再去搵shirt西褲和呔

小艾比 發表於 21-1-11 17:54
我收到分紙時, 只FOCUS 分數, 無睇過評語
但見到你問呢個問題時, 就拎返張分紙望望.....
謝謝你!咁睇好似拍video 考都可以試試。因為我哋老師就唔想考video, 話等實體考試先考。不過疫情應該一年內都不會解決,實體考試可能至少2年後,實在太長時間。

b3410 發表於 21-1-12 07:08
謝謝你!咁睇好似拍video 考都可以試試。因為我哋老師就唔想考video, 話等實體考試先考。不過疫情應該一年 ...
唔洗客氣, 好似NOW 報名仍有DISCOUNT~
‹ 上一主題|下一主題