用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 禮賢offer
樓主: yuentingbetty
go

禮賢offer   [複製鏈接]

Joannne 發表於 20-11-17 12:45
想問問用家,中文是用普通話還是廣東話授課?謝謝!

廣東話,另外有普通話課

Waiting

小女當天面試是 她第一次的實體面試,在課室外與另一位小女孩一同等叫名後便雙雙進入課室,女兒在外等候時是有點緊張,始終是她第一次真正的面試,入課室後約 8-10 分鐘便出來,女兒跟著便説老師問的題目很簡單:「你在那裏讀書?」「邊個同你嚟面試?」其餘的學術題目也非常容易,所以我也不太明白準則是什麼。

ShunCheongBaBa 發表於 20-11-17 21:15
小女當天面試是 她第一次的實體面試,在課室外與另一位小女孩一同等叫名後便雙雙進入課室,女兒在外等候時 ...
網上有講係考小朋友反應,禮貌,睇下佢有冇耐性等,學術係其次

Ericci 發表於 20-11-17 22:08
網上有講係考小朋友反應,禮貌,睇下佢有冇耐性等,學術係其次
https://www.tutorcircle.hk/blog/8141/%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E5%90%8D%E6%A0%A1%E3%80%8C%E6%84%9B%E5%BF%83%E5%AD%B8%E6%A0%A1%E3%80%8D-%E4%B9%9D%E9%BE%8D%E7%A6%AE%E8%B3%A2%E5%AD%B8%E6%A0%A1/

回覆樓主:

我記得校長果日話唔睇學術(因疫情下,小朋友學習有影響),係睇小朋友“態度”

侯補
我覺得冇reject
‹ 上一主題|下一主題