用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ESF Y1 interview
go

[小學] ESF Y1 interview [複製鏈接]

想問下如果local 學生,無買INR,擇Renaissance 同school of zones, 邊個會大d機會呢?

0    0    0    0

macychu1988 發表於 20-10-27 12:58
想問下如果local 學生,無買INR,擇Renaissance 同school of zones, 邊個會大d機會呢?

...

視乎邊個school zone,RCHK其實都冇咩機會,但 SJS, KJS 嗰啲一樣唔使點諗。Peak School 當然會好多位。

回覆 melobi12 的帖子

我本身係cwb, 諗緊好唔好放RC去1st choice

macychu1988 發表於 20-10-27 18:20

而家仲可以轉?定出年?

CWB 照道理係大機會過 RC,因為 CWB 個zone 相對細,但RC 係全港地址都報得,而且仲係教繁體,又係直升Y7唔使轉校,係有佢嘅吸引力。

macychu1988 發表於 20-10-27 18:20

Can change now?

回覆 angelhschu87 的帖子

Not sure , but planning to send an email and try

回覆樓主:

如果你嘅申請已經放咗喺其中一間esf school wait list , 同時另外一間esf school 有位,你可以嘗試申請transfer 你個application 去有位果間,係會有安排的(例如interview);但係如果申請transfer 去另一間但果間未有位比你去interview ,估計會根據你priority 然後係另一間排隊。

‹ 上一主題|下一主題