用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 跪求York N真實用家分享
go

跪求York N真實用家分享

如題,York N 請問好唔好?程度深淺?發現網上對york 評價好兩極化。跪求真實用家分享N班

除咗學費貴雜費多外,我覺得幾好的
課程應該唔會係淺
我之前揀哩間都睇左好多網上評價
好多都係聽人講而唔係真用家
我身邊係有識得既用家,完全無問題,小朋友英文仲超哂班

LITLITPIG 發表於 20-10-27 11:30
除咗學費貴雜費多外,我覺得幾好的
課程應該唔會係淺
我之前揀哩間都睇左好多網上評價

非常感謝分享

rainjam2007 發表於 20-10-27 09:24
如題,York N 請問好唔好?程度深淺?發現網上對york 評價好兩極化。跪求真實用家分享N班
...

只能說有部分家長就是追求難考入的幼稚園。
但York 基本上有教無類,即所謂係人都收, MI 課程是另外收費,亦不是每個家庭能輕鬆負擔...
評價2極很正常。

soha2018 發表於 20-10-27 12:49
只能說有部分家長就是追求難考入的幼稚園。
但York 基本上有教無類,即所謂係人都收, MI 課程是另外收費 ...

係,有問非用家朋友點解覺得唔好,都係答太易入,係人都收~

rainjam2007 發表於 20-10-27 09:24
...

返左學約三星期 阿女多野講左 唱多左歌仔及識多左幾句課堂基本英文
除行政稍亂d外 其他無咩問題

回覆樓主:

pn定n? 我小朋友美孚分校上過pn,而家上緊n,我覺得幾好,老師有愛心,net專業口音標準(英美加),小朋友返學開心。冇乜問題。停課期間每日zoom 1小時多啲,再另外有工作紙同數個video學習。英文就好好,phonics教得深入。中文適中啦,個人認為如多些練習或課外書提供更好。

fadgare 發表於 20-10-27 14:22
pn定n? 我小朋友美孚分校上過pn,而家上緊n,我覺得幾好,老師有愛心,net專業口音標準(英美加),小朋友 ...

pn 同n 唔係一樣?我報N。想知道N情況。

gamtrulia 發表於 20-10-27 13:29
返左學約三星期 阿女多野講左 唱多左歌仔及識多左幾句課堂基本英文
除行政稍亂d外 其他無咩問題
...

都好多人話york 行政稍亂

rainjam2007 發表於 20-10-27 14:24
pn 同n 唔係一樣?我報N。想知道N情況。

pn係學前班,佢哋n先係k1

fadgare 發表於 20-10-27 14:29
pn係學前班,佢哋n先係k1

ok 明白

行政非常亂,收到offer姓名寫錯,中英文內容不符,上午班offer錯寫成下午,難以相信教學水平幾高!

想問PN 其實幾錢一個月, 有咩雜費?

沒有讀過pn,只讀過K,小兒已畢業入讀小學,York的老師,尤其外教都很有熱情,孩子們都很喜歡,
英文教的真的不錯,考國際學校面試基本都可以應付,
劍橋只在考試前自己給刷了幾套往屆試題,也順利考了14個盾。
各種興趣班,餐費,費用都不算平,不過自由選擇,我只在最初報了一期劍橋班
後來感覺人多,效果一般般就沒有再參加,總的來說都還是挺滿意這所幼稚園的,
尤其英文,中文就很一般了,貌似沒有什麼特別好的教學方法,都是寫寫寫,
孩子貌似吸收不到,pn班好像有個缺點,只有2個小時,不知道現在有沒有改,供參考!

回覆樓主:

York N至K2用家,返半日,英文比較深,中文水平正常,班主任關心學生,NET 足夠。小朋友流利英文,中文保持興趣,好男仔好動,課餘有時間玩同發展其他興趣(普通話朗誦、學琴)。小朋友冇考Cambridge starter試,佢自己時間選擇去學琴同玩。不足是課外活動收費唔平,學校安排課外活動(叫做多元智能班),有合唱、普通話、體操、樂器、面試班等,自行同學校報名,週末上。小朋友K2之後去英基yr1,York K2英文非常足夠應付其面試。

LITLITPIG 發表於 20-10-27 13:07
係,有問非用家朋友點解覺得唔好,都係答太易入,係人都收~

面對你所講嘅情況,只會回應:「係呀。」

之後有日出席英基小學面試,遠遠望到小朋友見完外藉副校同老師出嚟一路行仲有講有笑,只會點頭笑而不語;之後也不忘電話中向York 班主任老師致謝。

請問咩係mi課程

fadgare 發表於 20-10-27 14:22
pn定n? 我小朋友美孚分校上過pn,而家上緊n,我覺得幾好,老師有愛心,net專業口音標準(英美加),小朋友 ...

點解我n班返左幾個星期都見唔到有net

bobocheung65 發表於 20-10-28 00:13
點解我n班返左幾個星期都見唔到有net

我日日接小朋友返學放學,都見到有net

boyzzzz 發表於 20-10-27 22:47
York N至K2用家,返半日,英文比較深,中文水平正常,班主任關心學生,NET 足夠。小朋友流利英文,中文保持 ...

請教K2中文依家教緊咩?我想了解多啲york係中文上嘅教法同埋有無提供咩額外教材俾父母自己同小朋友練習?