用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學校開始爆Covid-19應該繼續留喺宿舍或暫時搬走? ...
樓主: scso
go

[英國] 學校開始爆Covid-19應該繼續留喺宿舍或暫時搬走?   [複製鏈接]

smileybebe 發表於 20-10-12 20:44
蓮花丸點樣架? 似藥丸? 似麥提沙? 似保濟丸?

膠囊

scso 發表於 20-10-12 23:02
國際生可能留係自己房隔離,我個外藉朋友女兒讀緊小學發高燒都冇得做檢測,佢話跟政府Guideline留係屋企休 ...
所以確診人數一定高於政府公佈

我女擒日總共食左6粒,今朝食左一粒連花丸,佢無咳同感覺良好。我叫佢無野就唔好食。佢樓上個男仔 confirmed同入左醫院,全棟其他8個同學,得我女同另一個女仔無同個男同學接觸過,所以可以自由出入。其他人要做 test同埋隔離。

我叫佢唔好慳口罩,一返房就扔,出去再開隻新的。佢有盒self test, 佢都會自己test。因為去test centre比較危險,其他人係有病徵先去test。

wloi 發表於 20-10-13 20:55
我女擒日總共食左6粒,今朝食左一粒連花丸,佢無咳同感覺良好。我叫佢無野就唔好食。佢樓上個男仔 confirme ...

是呀 ,口罩唔好慳呀 !

無事就好 , 繼續努力防疫 !

我女擒日總共食左6粒,今朝食左一粒連花丸,佢無咳同感覺良好。我叫佢無野就唔好食。佢樓上個男仔 confirme ...

謝謝你常常分享你女女在英國遇到的實際情況,讓我們有最新的資料。

佢樓主個男子確診又可以入院,是比較嚴重?

TTEE1819 發表於 20-10-13 21:10
謝謝你常常分享你女女在英國遇到的實際情況,讓我們有最新的資料。

佢樓主個男子確診又可以入院,是比較 ...
聽講個男仔係自己行路都有問題,唔係太清醒,由朋友送去test centre...

wloi 發表於 20-10-13 21:16
聽講個男仔係自己行路都有問題,唔係太清醒,由朋友送去test centre...

原來如此,明白。

wloi 發表於 20-10-13 21:16

真係好擔心!日日見到大學的確診數字不斷上升,真係非常擔心!

請問 self test 邊度買?thx

sunny.moon 發表於 20-10-13 21:39
請問 self test 邊度買?thx

https://onlinedoctor.lloydspharmacy.com/uk/ad/test-for-covid?gclid=Cj0KCQjwoJX8BRCZARIsAEWBFMIhZhYhzNKg3p5WvxtdcEfcRK-dELcB-c8QAJmFKATFhl3xmB62N-QaAjtNEALw_wcB

llmom 發表於 20-10-13 21:31
真係好擔心!日日見到大學的確診數字不斷上升,真係非常擔心!
有病無病的都唔戴口罩周圍走...遲早 herd immunity 達標

我都叫呀仔買定一套self test 因為如果少少症狀又唔知係咪中咗還是感冒可以自己Test下,Thanks

‹ 上一主題|下一主題