用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日要決定,PIPS柏基(九龍)or JOYFUL荃景? ...
go

今日要決定,PIPS柏基(九龍)or JOYFUL荃景? [複製鏈接]

今日要決定,唔知點揀,急!
讀緊PIPS playgroup每星期一三五,因為係細b,來緊11月滿2歲可以入PN,有AM offer,好鍾意返學。

住荃景,行去joyful好方便,亦有AM offer,但校舍好細,同埋joyful排名同名氣差d?

本人target 國際學校,校舍師資方面prefer PIPS,但冇校車,要每日搭小巴+mtr。
Joyful就好方便,聽聞語境都好好?應唔應該轉joyful讀pn?

0    0    0    0

點解唔返深井pips?

如果 target 國際學校就去 PIPS 吧。

回覆 cynicsaturn 的帖子

您好, 想請問點解如果target 國際會選擇PIPS?

因為我本身都target國際學校, 但因為我去過呢兩間學校school visit, 感覺Joyful 校舍靚d同老師們都energetic 同d英文都幾好聽. 而且joyful 都係focus bilingual, 佢地話係學校都係主要用英文同學生溝通. 加上, Joyful d 教學材料都好似唔差 (based on the display on school visit), 所以overall 感覺Joyful 好d咁.

想請教你嘅意見, thanks!

PIPS kowloon 有升小的stat。 。佢地都係IS 比較多。

joyful 升小系偏local school吧

http://www.joyfulenglish.edu.hk/download/Primary%20School%20Admission%20Results%202019-20%20updated%20on%20Sep%2022.pdf

‹ 上一主題|下一主題