用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Heathrew car pick 送到大學
go

[英國] Heathrew car pick 送到大學 [複製鏈接]

我囡下個月開始 year 0, 聽完 pre-arrival  後先知無預車比學生,要自行到埗後用apps call 的士到學校, 我係一個有計劃既人, 如果唔買定火車/巴士飛, 想BOOK 車, 點到點由Heathrew 到大學, 請問有冇人有car pick 資料?
   37    0    0    0

noproblemom 發表於 20-10-4 16:48
我囡下個月開始 year 0, 聽完 pre-arrival  後先知無預車比學生,要自行到埗後用apps call 的士到學校, 我係 ...
我用 Addison Lee, 今早先由機場 pick up 我女...係比其他公司貴少少,但好專業,司機戴口罩,車好乾淨無異味,總之就坐得安心
https://beta.addisonlee.com/al/booking/new/car

wloi 發表於 20-10-4 16:53
我用 Addison Lee, 今早先由機場 pick up 我女...係比其他公司貴少少,但好專業,司機戴口罩,車好乾淨無異 ...
多謝建議,請問one  way 由heathrew 到邊度, 大約幾錢左右?

回覆樓主:

Addison Lee , 可以一路track 住架車去到邊。我仔班機早咗成個鐘,個司機一call 就到。

llmom 發表於 20-10-4 17:14
Addison Lee , 可以一路track 住架車去到邊。我仔班機早咗成個鐘,個司機一call 就到。

...
係呀,今朝我女班機都早到左 40分鐘,我女過左 immigration, call司機,拎完行李就已經見到司機在接機大堂等

noproblemom 發表於 20-10-4 16:56
多謝建議,請問one  way 由heathrew 到邊度, 大約幾錢左右?

Heathrow 去倫敦 Holborn, GBP62.60..
你去網頁入齊出發地目的地同日期時間,佢就會報價

noproblemom 發表於 20-10-4 16:48
我囡下個月開始 year 0, 聽完 pre-arrival  後先知無預車比學生,要自行到埗後用apps call 的士到學校, 我係 ...

跟呢度網友介紹, 用過 airport-pickups-london.com , 在網頁輸入目的地、揀車款及報價, 亦可全程 track 車

我都係用Addison Lee, 由機場到 downtown around 35GBP

回覆 noproblemom 的帖子

我9月初在以下網站訂車由南部去倫敦機場, 價錢GBP189,佢哋客戶服務係24*7,回覆好快。 當天準時到達接我孩子住機場,行車安全。

https://www.airporttaxis-uk.co.uk/

你去網站輸入資料,即時有報價,有問題也可線上查询,即時有人回覆,很有效率。

回覆樓主:

我都係用  https://www.airporttaxis-uk.co.uk,飛機着陸一開手機已收到司機 message.  全程非常暢順.

MsSleepy 發表於 20-10-5 04:51

我9月初在以下網站訂車由南部去倫敦機場, 價錢GBP189,佢哋客戶服務係24*7,回 ...

呢樣真係好好呀! 少咗擔心

https://www.airporttaxis-uk.co.uk/

我也是用這一間,當年是學校宿舍matron推介的。除了去機場,Sixth Form 時到大學參觀或面試都有用這租車公司跨區出行。三月lockdown期間,阿囝要把宿舍剩餘物資搬入self-storage才能到機場,約車時安排司機要先送到倉庫落貨,等候一陣再才再開車。客服事前都一一溝通好,所以整個過程很暢順。客服的確專業,很幫忙。

HSMOM 發表於 20-10-8 17:00

我也是用這一間,當年是學校宿舍matron推介的。除了去機場,Sixth Fo ...
咁通常幾耐前要book? 飛前一星期會唔會太趕?

noproblemom 發表於 20-10-12 01:23
咁通常幾耐前要book? 飛前一星期會唔會太趕?
早兩三日得啦

Prepaid約車,通常預2/3日已很足夠。Uber市內,隨約隨走。

今年疫情打亂了很多家長原先陪孩子第一年去開學的打算。聽說有些約車服務(感覺主要服務華人)可預先按要求買好必需品如才再接學生機,真的有特別想法,可以找找。

HSMOM 發表於 20-10-13 15:02
Prepaid約車,通常預2/3日已很足夠。Uber市內,隨約隨走。

今年疫情打亂了很多家長原先陪孩子第一年去開學 ...
請PM我

唔知落車時使唔使俾貼士?

swat 發表於 20-10-20 13:25
唔知落車時使唔使俾貼士?
我都想知!不過阿囡飛咗了,一陣中午已經要到

小兒無俾到貼士。:-)司機是新移民,口音較難聼,但幾周到,態度幾好。

Hotline (online chat 和電話)24小時,馬上有反應的

預約車,車費出行前已settled。唔會俾貼士,亦從未遇過司機開口要求。
‹ 上一主題|下一主題