用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 好後悔寄e express
go

[英國] 好後悔寄e express   [複製鏈接]

waiyan2000 發表於 20-10-3 11:29
18號寄出份件到今日為止仍然係抵達處理中心

份件會唔會喺香港都未上飛機已經被hong Kong post唔見咗 :igiv ...

我9月21號寄出eexpress的,一直也是抵達處理中心,感謝主,今日終於見到到了英國。

相信你的也好快會收到,good luck!

ema 發表於 20-10-3 16:49
回覆 qqeternity 的帖子

E express 和speedppst 邊個快啲?

E-Express 2kg郵費也只是120多元,Speedpost我沒有寄過,但價錢應該至少是E-express三四倍,時間上一定係後者快啲

waiyan2000 發表於 20-10-3 16:51
你有冇經過 一個過程叫做出發到目的地

有啊,大概9月24號收到email,話有可能要收稅,之後一直都係出發到目的地

之後我一直都係check英國Royal Mail, 應該係尋日到咗London, 不過仲未派件

https://www3.royalmail.com/track-your-item#/

waiyan2000 發表於 20-10-3 18:22
不是, 今日send咗email 之後, 啱啱見到 hk post update咗, 前往目的地   

所以是香港 ...

唔使擔心,咁你應該都好快收到,尋日先到英國,剛剛星期六上午囡囡話已經收到

waiyan2000 發表於 20-10-9 21:22
我18號寄出, 仲有九日就一個月囉

(emoji)仲未有updates... 真替你擔心

waiyan2000 發表於 20-10-10 13:28
真心懷疑兩件郵包未寄出已在香港 遺失了

I am sorry to hear that, 希望郵包只係暫時未到,一心一意寄出盼望小朋友早日收到,但日復一日的失望,真心替你難過......

waiyan2000 發表於 20-10-14 19:55
我 29 號嗰個還未到 UK, 收到19號嗰兩個郵包已經好開心啦

真替你高興,小朋友收到一定好開心!

回覆 SmileSmileSmile 的帖子

我10月8日寄, 都係上星期六31/10先收到, 應該差不多到了, 寄E-Express真係要好有耐性

bb亞媽 發表於 20-12-7 17:51
我前幾日send email 去郵局問23/10的包裹下落,郵局的回覆說”因易網遞郵件定位較其他類別服務廉宜,故並 ...

其實應該唔係查詢,而係投訴,始終佢服務承諾係7至14個工作天,即使有所延誤,都已經太唔合理,最離譜嘅係下落不明⋯⋯ 收費便宜唔係一個合理化的理由。
‹ 上一主題|下一主題