用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 好後悔寄e express
go

[英國] 好後悔寄e express  

18號寄出份件到今日為止仍然係抵達處理中心

份件會唔會喺香港都未上飛機已經被hong Kong post唔見咗

waiyan2000 發表於 20-10-3 11:29

份件會唔會喺香港都未上飛機已經被hong Kong post唔見咗 :igiv ...

會否現在疫程少航班,郵件通常跟客機?

份件會唔會喺香港都未上飛機已經被hong Kong post唔見咗 :igiv ...

有時是咁,試之前寄一件較大,第二日寄較细…反而第二日正常時間到,第一件上網好遲才到英國,去到估又要再安檢,足多一個月後才到手!

回覆 brother4 的帖子

成個月咁耐!?
我都啱啱假期前一日寄咗
可能要等聖誕節才到

Edward1997 發表於 20-10-3 11:42
會否現在疫程少航班,郵件通常跟客機?

真係唔知佢哋點安排,  有個朋友遲過我5日寄, 30 號 已經上咗飛機

所以我好驚份件未上飛機已被香港郵政違失咗

waiyan2000 發表於 20-10-3 12:04
真係唔知佢哋點安排,  有個朋友遲過我5日寄, 30 號 已經上咗飛機

所以我好驚份件未上飛機已被香港郵政 ...

你響香港郵政寄?郵局有追蹤系統,是否寄失?

https://www.hongkongpost.hk/tc/mail_tracking/index.html

我試過等三星期都未發郵件。於是我send Email投訴,第一次完全無反應。再過幾天,我又用發送Email再投訴。結果,郵件過幾日就送到英國。

唔清楚Email投訴是否有用,不過可以試吓

回覆樓主:

請問可以寄零食,餅之類? 都想寄啲涼茶沖劑

Edward1997 發表於 20-10-3 13:14

check了仍然是在處理中心

LLLT 發表於 20-10-3 13:27
我試過等三星期都未發郵件。於是我send Email投訴,第一次完全無反應。再過幾天,我又用發送Email再投訴。 ...

謝謝你, 今日發咗郵件給他們,還未有回覆, 請問你也是e-express嗎

pauleung 發表於 20-10-3 13:49
請問可以寄零食,餅之類? 都想寄啲涼茶沖劑

我有寄,不過還未正式收件,所以唔敢答你住

Edward1997 發表於 20-10-3 13:14

係呀,喺郵政局寄, 一直都話喺處理中心都未寄出, 所以就算唔見,都係喺香港郵政局唔見

waiyan2000 發表於 20-10-3 13:52
check了仍然是在處理中心

我好耐之前寄英國又係耐無郁過試過之後打電話,寫email追...你睇吓條link有無....

Edward1997 發表於 20-10-3 13:58
我好耐之前寄英國又係耐無郁過試過之後打電話,寫email追...你睇吓條link有無....
...

Thank you

Check pm please !

回覆 waiyan2000 的帖子

喺E Express

我9月21號寄出eexpress的,一直也是抵達處理中心,感謝主,今日終於見到到了英國。

相信你的也好快會收到,good luck!

回覆 qqeternity 的帖子

E express 和speedppst 邊個快啲?

ema 發表於 20-10-3 16:49
回覆 qqeternity 的帖子

E express 和speedppst 邊個快啲?

Of course speedpost....

qqeternity 發表於 20-10-3 16:23
我9月21號寄出eexpress的,一直也是抵達處理中心,感謝主,今日終於見到到了英國。

相信你的也好快會收到 ...

你有冇經過 一個過程叫做出發到目的地