用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 從英國抵港需持病毒陰性證明
樓主: keibri
go

[英國] 從英國抵港需持病毒陰性證明   [複製鏈接]

醒目開學勳章

cfs 發表於 20-11-27 15:05
Belgravia 係一間監戶人公司,合作伙伴係B agent,佢地一知道香港政府有呢啲要求,立即在當地搵clinic offer  ...

B肯幫學生改機票和安排酒店, 他們負責費用??以我所知如果今日打後2個星期內的檢測, 如果時間足夠的話,會再寄另一間lab的test kit去學校重新做檢測, 如果唔得, 他們會安排員工在機場協助學生做即場測試, 費用由他們支付, 但已經沒有了原先預早在學校做的意義, 而且又要提早到機場, 下星期有好多學生回來, CX亦加多了一班下午5點的航班, 大家要再問清楚用邊間lab做檢測

醒目開學勳章

etoile 發表於 20-11-27 15:40
話改就改……。

比人take out一定有原因嘅, 不過我們不會知詳情

回覆樓主:

如果有家長/同學 還未到訂酒店可以PM我,因我之前訂了12月頭的房 ,而因英國突然Lock down ,結果我孩子11月沒有去英國 ,今日酒店最後回覆是不能取消 ,只叫我搵人轉名 ,自行轉售。

3b 發表於 20-11-27 23:52
比人take out一定有原因嘅, 不過我們不會知詳情

以我係第度睇到嘅資料係間lab 搬咗,所以原本張cert 吾valid, 要重新再certify 過,吾知係間lab 冇通知間clinic定clinic冇通知呢間監護人公司定呢間公司冇跟進。希望快啲sort out, 大家仔仔女女順利平安番屋企!

cfs 發表於 20-11-27 15:25
我都係咁希望,查過未搵到有人用過, 自己聯絡clinic又比唔到答案我,可能因為佢地用開幾間lab,到最後先知用邊 ...

其實CX 係米只接受ISO  出嘅 REPORT?  

CQC 出的 report唔會接受?

回覆樓主:

而家開始就係返嚟嘅高峰期,呢果時係先搞個大頭佛出嚟。

School suddenly change the Lab and if anyone know "Blue Horizon medical" can be accepted by HK ?  Worry very much

睇完大家傾,所以真係好睇運數~

我個guardian安排到人陪我囡囡同佢同學去機場,make sure齊哂文件同埋所有野都ok,所以臨時比人reject上機都真係唔知點算好…

醒目開學勳章

Baoma 發表於 20-11-28 13:47
以我係第度睇到嘅資料係間lab 搬咗,所以原本張cert 吾valid, 要重新再certify 過,吾知係間lab 冇通知間cl ...

希望大家的仔女都可以平安及順利回家!

回覆 3b 的帖子

3b,

Any updated successful result which the test provided from the lab (Randox) in Northern Ireland?

2005/03/01-4.16kg 2005/04/02 -5.44kg 2005/05/14 - 7.47kg 2005/06/07 - 7.95kg, 65.5cm 2005/07/02 - 8.62kg 2005/09/03 - 8.98kg, head - 44cm, height - 72.5cm 2005/12/10 - 10.2kg, 76cm 我叫梓軒,响2005年3日1出世! Welcome to my web page : 駱仔仔之家

醒目開學勳章

Jennifer0604 發表於 20-11-30 13:38
回覆 3b 的帖子

3b,

有人在11月22日從Glasgow回港,你研究下內容, 再同航空公司確認一下
‹ 上一主題|下一主題