用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ICS R1 P1 人數
go

[小學] ICS R1 P1 人數

請問知唔知 ICS R1 R2 P1 各有幾多人?R1 R2 應該一樣人數? P1 會加多啲班嗎?

Info session話有P1有10個位俾外校生

Should be 18 each class. So 18x 4 for R12

magmum 發表於 20-9-17 22:37
Info session話有P1有10個位俾外校生

謝謝你。唔知係幾多人爭呢10個位

gfkwong 發表於 20-9-17 23:10
Should be 18 each class. So 18x 4 for R12

Thanks!

melobi12 發表於 20-9-18 00:18
謝謝你。唔知係幾多人爭呢10個位
每年都只有一百幾十人報,由於每年都有kindergarten 學生唔升小學,實際情況有二十個位左右。基督教徒優先,非教徒又唔係幼稚園上去,基本上不太考慮,除非你表現出非常願意讓兒女入教的欲望。入讀學生超過60%教友。

文英妮妮 發表於 20-10-10 20:51
每年都只有一百幾十人報,由於每年都有kindergarten 學生唔升小學,實際情況有二十個位左右。基督教徒優先 ...

謝謝你嘅資訊!

回覆 melobi12 的帖子

我係附近工作,所以有D了解。唔係話非基督教徒不收,而是非教徒要求更高,叻仔+父母背景和教育都好重要。但無宗教信仰比其他宗教信仰好,起碼咁耐,我未見過有印差藉等其他宗教背景的學生出入。