用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 基信國際幼稚園升基信小學(SWCS) YMCA
go

基信國際幼稚園升基信小學(SWCS) YMCA

想請教 , 如果由 基信國際幼稚園 升 基信小學 , 如果小朋友唔外補 , 課程夭想請教 , 如果由 基信國際幼稚園 升上 基信小學 , 小朋友唔外補 , 課程會銜接到嗎 ...?! 求指教

回覆樓主:

我覺得最緊要平時有閲讀中英文書習慣!
如果選Regular Chinese, 一開始已經全普通話教,上小學前最好有少少普通話底子 !中文書是用「我愛學語文」,功課有造句、拼音練習!
English (Literacy) 冇書,小一初期都係寫簡單句子, 串簡單生字!
數完全冇教快!應該唔需要補!

希望以上少少資料幫到你!如果需要更多資料也可以pm我!

小朋友多閱讀!除了若讀regular Chinese ,父母要跟功課!其他沒有問題!

.     

penp0319 發表於 20-9-13 19:41
小朋友多閱讀!除了若讀regular Chinese ,父母要跟功課!其他沒有問題!

May I know how much is the miscellaneous fee? Thank you.

meex2 發表於 20-9-19 10:45
May I know how much is the miscellaneous fee? Thank you.

It is included in the school fee.

How abt cost for extracurricular activities?

呢間由幼稚園開始,英文語境好、活動多、專科專教,外補英文拼音對小朋友好跟一點