用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國簽證
樓主: milkylok
go

[英國] 英國簽證 [複製鏈接]

請問passport copy upload 去那一欄? Appendix?

kykyma2000 發表於 20-8-19 21:12
請問passport copy upload 去那一欄? Appendix?

Upload係第一欄嘅appendix

chriwily 發表於 20-8-19 21:15
Upload係第一欄嘅appendix

Tks.

請問你們有沒有Agent 的簽証file 可以 PM share 給我?謝謝(emoji)

Urgent 麻煩幫下手:

1. 請問用HKSAR passport 做T4 visa , online application 填寫nationality 係咪Chinese ?  ( Passport 上面 係Chinese , 但係 CAS 寫 咗Hong Kong ) 係咪要學校改返CAS ?

2. Country of birth 填 China ? City of birth  填 Hong Kong ?

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

我女8月頭去唔比楝,一定要佢寄!

HeiHeiMa 發表於 20-8-15 15:08
即使出, 預鬆D好。有人試過成個月先拎到, 真係好難預計。仲有, 如果想快, 唔好等佢寄返比你, 最好等佢通知, ...

請問自己親身去拎係咪交完表之後同visa center 個staff 講? online application 無呢個option?
另外visa 批咗係咪會用email 通知?有冇得打電話去問?

KenjiMa 發表於 20-8-20 09:23
Urgent 麻煩幫下手:

1. 請問用HKSAR passport 做T4 visa , online application 填寫nationality 係咪Chin ...

選項有得揀Hong Kong 就揀HK,無就揀China/Chinese
我嗰陣都係咁,正常批出visa

KenjiMa 發表於 20-8-20 16:46
請問自己親身去拎係咪交完表之後同visa center 個staff 講? online application 無呢個option?
另外visa ...

上年我記得要收更多申請進度(批核中/已完成)通知,要俾少少錢(百零蚊港幣)有SMS 通知,今年唔知有沒有變更

hongkeikei 發表於 20-8-20 17:09
上年我記得要收更多申請進度(批核中/已完成)通知,要俾少少錢(百零蚊港幣)有SMS 通知,今年唔知有沒有 ...

今年都有,比$35可收SMS 進度通知

另外visa ...

我交文件時就同staff講自取,最後阿仔掃完指母再講多次,staff跟住就提醒只限早上8一9點自取,家長代領要帶受權信

chriwily 發表於 20-8-20 18:31
今年都有,比$35可收SMS 進度通知

原來是$35,我上次upload 文件, SMS, walk in 辦証....以上買一個premium plan 包含的,而且還要用快証才趕得及;雖然要使多幾千蚊,為求安心也沒法子!

另外visa ...
一入到去 reception 已經問, 就咁同佢講自取就得! visa 批出後會 email 通知, 辦証中心好似冇電話問, 聽講打去英國問要額外比錢, 我都唔太清楚。

係唔係一定要有照肺報告出左,兼on line 申請時一併upload先可以約期?
謝謝
god bless you

cgefamily 發表於 20-9-2 00:56
係唔係一定要有照肺報告出左,兼on line 申請時一併upload先可以約期?
謝謝

不用等tb result 先預約,只要在appointment 之前,將結果upload 上去就得
‹ 上一主題|下一主題