用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國大學討論
go

[英國] 英國大學討論 [複製鏈接]

想讀public health/ 醫護相關嘅學科,有咩大學幾好之餘 / clearing仲有位
另外如果冇的話商科的話有咩選擇
成績係 344445
   2    0    0    0

呢個成績入唔入到中大public health
英國可以揀Nottingham營養學/ UEA護士
第一間大學幾勁係Bxx Samuel間母校 另一間出過諾貝爾文學獎 近年都受歡迎 不過冇Nottingham 咁出名

出面都有post問UEA PT
但係冇哂位啦都

上面兩間Nottingham係幾好嘅 返香港都多人識

candy_媽媽 發表於 20-8-7 13:22
想讀public health/ 醫護相關嘅學科,有咩大學幾好之餘 / clearing仲有位
另外如果冇的話商科的話有咩選擇
...

邊科攞5,就讀這科。到ucas找

UEA近年做多左好多marketing,喺香港愈黎愈多人識
醫療科果D喺香港出名,好似coventry嘅專科咁
但學校名比coventry好好多

回覆 canterlau 的帖子

bio攞5, 所以想入醫療系嘅科目。
最衰就係之前冇幫佢報UCAS, 搞到要報clearing
上星期拎左offer,好多大學冇位,所以家長們都係最好早點報UCAS

canterlau    發表於 20-8-26 15:42

回覆 topbabe 的帖子

睇科目啦
PT OT 果類多數唔太理學校名的
coventry行內都多人知
‹ 上一主題|下一主題