用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 德信小學vs聖紀文
go

德信小學vs聖紀文 [複製鏈接]

小兒性格活躍好動,本身住深水埗區,插班叩門有以上兩間學校Offer,個人覺得聖紀文嘅老師比較有愛心,唯一考慮嘅係普教中,而德信小學男校優勢,吸引之處係粵教中。

應該如何選擇好?
   1    0    0    0

wateryeee 發表於 20-7-30 19:37
小兒性格活躍好動,本身住深水埗區,插班叩門有以上兩間學校Offer,個人覺得聖紀文嘅老師比較有愛心,唯一 ...

深水埗 Band 1 得兩女校,一男女,一男,瑪神 Band 1C-2A
油尖旺 Band 1 兩男校,一男女 (女生比例大啲)、一女校,銘基 Band 1C-2A

兩區嘅 Band 2 都好似係差唔多。

德信嘅老師相信都係有愛心有耐性的。

的確油尖旺區對男生而言係多啲機會

wateryeee 發表於 20-7-30 23:07
的確油尖旺區對男生而言係多啲機會

B1生 油尖旺利男 深水埗利女

謝謝,今日已經confirm德信!

Poyau    發表於 20-8-1 03:05

wateryeee 發表於 20-7-31 20:04
謝謝,今日已經confirm德信!
當然德信。插得班,證明父母緊張學業,小朋友亦有番甘上下。KL1多男校,德信成績都算過得去。望望20個入有草地球場的男校就已經值得選尼度繼續。如果去另一個選擇個度,想博該男校,沒前五名基本。而在德信,自行唔得仲可以大抽獎。
‹ 上一主題|下一主題