用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南K, 學術 同升小問題
go

九龍塘迦南K, 學術 同升小問題 [複製鏈接]

想問問九龍塘迦南K, 學術 OK ma ? 有沒用家可以分享?
在升小資訊方面, 見較少用家分享, 是否叩門能力好一般而巳?
   0    0    1    0

回覆 littleduckduck 的帖子

小女金迦今年畢業,我好鍾意金迦,老師非常有heart,我女好鍾意,last day喊到死。學術,中文同數學都夠,我compare返小女升小既課程,其實K3時已教左,英文都唔差,一星期有4日有net同佢地上英文,如要更上一層樓,就需要外補喇。。
我女K2開始外補,主要係英文。
In私小5間,有3間收,當中有一線私小。
另外由於大抽獎衰左,最後要扣門,扣左5間,最後都好好彩有3間offer。
我家妹妹今年入K1,都會繼續支持金迦。

btw,響大谷都見到其他同學扣門,有部份都可以扣到自己區既一線津小。希望比到少少資訊你。

hidychansl 發表於 20-7-19 18:53

小女金迦今年畢業,我好鍾意金迦,老師非常有heart,我女好鍾意,last day喊 ...

你好,是否間間迦南課程都是一樣只是地區不同?因曾經有幾位朋友都讀不同地區迦南都是一樣有Net 老師課程,書本也是一樣

回覆 chole99 的帖子

應該一樣, 每月評估範圍都係一樣

小女金迦今年畢業,我好鍾意金迦,老師非常有heart,我女好鍾意,last day喊 ...

唔好意思,想問下,讀金迦N對升佢地K有幫助嗎?因為N都唔便唔知揀其他學校N再去in K好定讀佢地N

回覆 hidychansl 的帖子

想問金迦am同pm分別大不大?

請問唔知有無邊度可以睇到升小情況?大致水平係點?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
‹ 上一主題|下一主題