用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 太太留學申請子女一齊讀書
go

[加拿大] 太太留學申請子女一齊讀書

近日聽左個移民talk, 太太留學申請子女一齊讀書再申請先生, 有沒有人有更多資料或者有此考慮? 可以提供多d意見參考嗎?

我都係睇左好多間,我最後經BK 會員介意用一位私人做文件的女仔幫我地做晒文件。 而且價錢真心公道 你有需要可以我可以俾contact你。我覺得佢做得好快 3月中申請,5月中全家拎晒文件。但無奈疫情嚴重 我地9月應該係留港上堂。我地一家四口 去多倫多讀書

回覆 Pepsima 的帖子

係可以的,好多人咁做。

成人過加拿大(emoji)(emoji)讀書好似有限制?過左某個歲數就唔可以用學簽

lalang02 發表於 20-7-19 14:52
我都係睇左好多間,我最後經BK 會員介意用一位私人做文件的女仔幫我地做晒文件。 而且價錢真心公道 你有需 ...
請問可以講下你子女大約年紀嗎?

我兩個分別4/6

其實學簽好簡單,好多人DIY, 你可以去Facebook search 楓之谷,加入whatsapp同discord, 有好多資訊。已經好多谷友DIY成功。如搵agent唔貴可以考慮,我試過香港agent quote我兩萬做學簽根本離譜。年齡方面我見有谷友48都申請到,一試無防。

回覆 candycsy 的帖子

沒有年齡限制,但申請study permit時要說服到移民官你沒有移民傾向。

王家爸爸    發表於 20-11-13 10:05

回覆 dbbccc 的帖子

對,楓之谷discord好多資料。

做學簽 無年齡限制的 係問題你讀完移唔移到民 因為年紀太大 express entry 會無晒age 分。

2萬只做學簽 咁真係貴 我係全家連埋移民   PNP 5萬 我覺得好平

lalang02 發表於 20-7-19 14:52
我都係睇左好多間,我最後經BK 會員介意用一位私人做文件的女仔幫我地做晒文件。 而且價錢真心公道 你有需 ...

你好,可否介紹给我? 謝謝及待覆。

lalang02 發表於 20-7-22 13:24
2萬只做學簽 咁真係貴 我係全家連埋移民   PNP 5萬 我覺得好平

我都有打算讀書移民呀,可介紹比我嗎?
你移去那省?
其實是否我只要考到ielts, 之後再報當地大學課程,大學批的話,咁我就可以申請student visa?之後來到再打工先在當地申請PR,不用agent?

其實真係可以完全DIY唔駛agent, 就算懶搵agent, 我兩公婆一個學簽一個工簽加埋都係幾千港幣。之後就算搞PR 申請EE就係幾千因為其實真係唔太難。我覺得香港agent食水好深

回覆 lalang02 的帖子

可PM 嗎
[img align=right]C:\Documents and Settings\karen\My Documents\My Pictures[/img]

可以給我資料嗎

可PM 資料我嗎?

可PM 資料我嗎?