用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中 銜接課程撞晒小學返學時間
go

升中 銜接課程撞晒小學返學時間

小學返到30號,但啲 銜接課程係晒月尾果幾日,仲要30號 畢業典禮

你地有無撞時間?

vta137 發表於 20-7-9 20:23
小學返到30號,但啲 銜接課程係晒月尾果幾日,仲要30號 畢業典禮
我女一樣, 小學返到31號, 中一適應班返到31號, 我今日註冊時同老師講左, 佢話寫家信請假可以了, 當時有3位老師係度,

老師話吓, 咁遲先放暑假呀.....

佢地話最後一日小學生活, 當然返小學啦, 回憶呀.......老師幾好....

JHsbb 發表於 20-7-9 20:27
我女一樣, 小學返到31號, 中一適應班返到31號, 我今日註冊時同老師講左, 佢話寫家信請假可以了, 當時有3位 ...

我27至31日 銜接課程,我地返到30號 畢業典禮
係咪只去畢業 典禮果日30號,其他時間返中學

我哋小學已經舉行咗畢業典禮,但下星期一返多一日返去操Pre-s1,之後就正式為小學生涯劃上句號。

vta137 發表於 20-7-9 20:23

你地有無撞時間?
都升中啦,小學仲要返到30號,真有心。
不過,一定有滿意同唔滿意的兩個聲音。

PS:畢業典禮當然去啦,六年啦,無論如何都有感情。個人對小學校長老師滿懷感激。

vta137 發表於 20-7-9 20:51

我27至31日 銜接課程,我地返到30號 畢業典禮

贊成

我哋已經不用番小學了

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

我地返到17/7 不過里段期間 ~ 隨意返
中學要返, 都叫返中學, 小學可以請假 !

YmOra 發表於 20-7-10 09:16
贊成

咁我返小學29,30號,因可能早一日都要彩排,其他果幾日返中學

YmOra    發表於 20-7-10 13:41

梗係以中學為先, 識多D同學仔, 開學冇甘驚

回覆樓主:

EDB宣布下星期一起停課

https://www.hk01.com/社會新聞/496132/新冠肺炎-最新-楊潤雄-全港學校周一起停課-可為dse考生補課