用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC/LH/KM -PN點揀?
go

SC/LH/KM -PN點揀?

如題,大家會點揀?

50267612 發表於 20-7-9 11:02
如題,大家會點揀?

你剛收call? 定一直hold緊三間offer?

間間都俾曬學費啦。。。你宜家先揀(emoji)

50267612 發表於 20-7-9 11:02
如題,大家會點揀?

KM PN好似無Net做班主仼。

我會LH and St cat,二選一。

piglover 發表於 20-7-17 18:38
KM PN好似無Net做班主仼。

我會LH and St cat,二選一。

KM紀律自理好似好啲,K2/3功課多,津小易啲適應!
所以好難取捨!但我揀咗喇!希望囡囡讀得開心啦!反正疫情未必開倒學,都預咗交學費留位K1

50267612 發表於 20-7-17 21:21
所以好難取捨!但我揀咗喇!希望囡囡讀得開心啦!反正疫 ...

好多人讀完KM PN會走去LH St Cat KV or 龍校。

50267612 發表於 20-7-17 21:21
所以好難取捨!但我揀咗喇!希望囡囡讀得開心啦!反正疫 ...

樓主如何決定?

piglover 發表於 20-7-17 21:34
好多人讀完KM PN會走去LH St Cat KV or 龍校。

Basically KM may allow a kid to stay or go anywhere easier, however I did hear kids from LH and SC cannot adapt as well in other (more traditional) K1.

睇你target d乜
直資/私立:LH/SC
津小:KM

you may consider which school provide better online learning