用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍塘中學vs胡兆熾
go

九龍塘中學vs胡兆熾

校風,成績,邊間好d呀
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

weiwai 發表於 20-7-8 11:48
校風,成績,邊間好d呀
胡兆熾好啲

opclk99 發表於 20-7-8 13:48
仲有當年亞女小學好多同學比人賣豬仔昆左去胡,
亞女當年級三十幾都叩入九真,
依班豬仔多數級三十幾前。

你阿女都大學啦!當年九真都唔hit,去胡都唔係差好遠啫!

回覆樓主:

胡兆熾好好多

opclk99 發表於 20-7-8 20:28
回覆 little_yolky 的帖子

九真當年衰極都2A吧。當年呈分全A學生應有二十幾人,

2A同2B差少少啫

opclk99 發表於 20-7-8 20:28
回覆 little_yolky 的帖子

九真當年衰極都2A吧。當年呈分全A學生應有二十幾人,

如果成績咁好為何乙一唔中?

opclk99 發表於 20-7-9 04:40
回覆 In2c68 的帖子

old seafood 自知点解....學校知情不報,害苦學生....

咁為何唔自己做功課自己選擇?你邊間學校呀?今時今日好少有學校老師咁唔了解派位,而唔係科科A就一定入band1 ,就正如你間學校淺,大多A,都有平均分98同平均分85之分,要了解番你排第幾名,有d學校全級30後都係band2,而band1小去到100都可能band1!咁現在你個小朋友係胡兆熾考第幾,如果當初band1成績而今年應該ok,咁去插番入英中咪ok囉!洗乜走去怪母校

In2c68 發表於 20-7-8 23:14
如果成績咁好為何乙一唔中?

唔好彩囉!

In2c68 發表於 20-7-9 04:51
咁為何唔自己做功課自己選擇?你邊間學校呀?今時今日好少有學校老師咁唔了解派位,而唔係科科A就一定入ba ...

咁講又對家長唔公平既,以前無咁強大數據,而且升中最重要資料響學校度,學校係責無旁貸既。唔係個個家長都識研究呢D嘢。

回覆樓主:

胡兆熾2019年主科2+較KTS高

opclk99 發表於 20-7-8 13:41
九記drop左

KTS 2019年主科2+平均低於8成
中英通2+低於全港水平 只有數較佳
以此估算B3A

little_yolky 發表於 20-7-8 20:38
2A同2B差少少啫

當年老師無水晶球
九真升上B1C 胡兆熾去到B2B/C