用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 浸聯派位如何?
go

浸聯派位如何?

想問下今年的派位如何?全級頭幾多先派到b1?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 zpo 的帖子

呢間係荃灣top 3, at least 超過四成

但荃灣中學不太多,都擔心中

回覆 zpo 的帖子

係,中學校網最差就係荃灣,得四間band 1, band 2 又少

所以好頭痛

浸聯 is best of the best, no worry la ! ! !

c.ronaldoz 發表於 20-7-7 14:20
回覆 zpo 的帖子

係,中學校網最差就係荃灣,得四間band 1, band 2 又少
中學校網最差應該係

1 離島
2 南區
3 西貢
荃灣可能同深水埗,黃大仙 五十步笑百步

回覆 zpo 的帖子

浸聯今年派得好好,以我所知,九成一派頭三志願,八成三派第一志願
朗朗BB已於2005年8月28日係廣華醫院出世啦! :-D :-D :-D

longlong28 發表於 20-7-7 17:13
回覆 zpo 的帖子

浸聯今年派得好好,以我所知,九成一派頭三志願,八成三派第一志願  ...

真的?係就好了,希望出年升中派位都咁好啦。會唔會老師提議保守d會好d

zpo 發表於 20-7-7 17:17
真的?係就好了,希望出年升中派位都咁好啦。會唔會老師提議保守d會好d
...

浸聯生多數外闖,因為有競爭力,考多幾間直資先,有offer慢慢揀。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

zpo 發表於 20-7-7 17:17
...

又唔算保守喎,老師都tip得幾準,會跟同學實際banding俾意見!
朗朗BB已於2005年8月28日係廣華醫院出世啦! :-D :-D :-D

咁d老師都好好喎,比到d意見同學,唔洗大家唔知究竟點揀先啱。(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)