用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 【IB放榜】IB狀元榜 聖保羅男女囊括4名IB狀元 男拔誕3 ...
樓主: jtw_ki
go

[中學] 【IB放榜】IB狀元榜 聖保羅男女囊括4名IB狀元 男拔誕3狀元   [複製鏈接]

考大學或者其他人生競賽,有時真係好難講。可能係唔好彩,亦可能係自己唔夠叻。尤幸人生漫漫長路,有料又搏盡,繼續努力,實有機會。Undergraduate入唔到心儀大學,master仲有機會。又或者係唔係最心儀的學校,反而打出一片天。

Jane1983 發表於 21-2-23 21:11
回覆 deco99 的帖子

Cndis以前一直係公佈3年rolling data,印象中年年都有藤校的。唔多,但係有。

如果係3年rolling data,咁三年一個睇落都似「年年有」

其實舊年數據都好難作準, 美國疫情嚴重, 唔少學生轉軚去其他國家。加上IB冇考, 成績引起好多爭議。亦引致部份大學超收學生, 要求學生 defer 一年入學。所以舊年數據真係好難反映現實情況。

deco99 發表於 21-2-24 15:14
如果係3年rolling data,咁三年一個睇落都似「年年有」

都係ga,所以數據公佈係藝術。
‹ 上一主題|下一主題