用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 奉基千禧 vs 馬頭涌官立(34網)
go

奉基千禧 vs 馬頭涌官立(34網) [複製鏈接]

請問有冇人可以分享下呢兩間學校, 我係第二區新搬黎, 所以唔熟悉, 謝謝各位
   1    0    0    0

回覆樓主:

奉基千禧係35網
請問想問34網福馬定35網紅馬

Poyau 發表於 20-7-4 21:26
奉基千禧係35網
請問想問34網福馬定35網紅馬

想問34馬頭涌官立
不是近黃埔嗰間

回覆樓主:

奉基千禧2019年升中學位分配如下

B1* 34 (31.77%)
B2A-1C* 2 (1.87%)
B2* 39 (36.45%)
NR 32 (29.91%)
總數: 107人 (男64 女43) (100.00%)

* 據hkpapa《全港B1中學名單》

B1* 34
聖言 2 長天 1 |
MCS 1 九真 1 |
華英 7 迦密 6 黃笏南 4 丘佐榮 4
旅港 2 銀禧 1
直資: 顏寶鈴 4 港同 1

B2A-1C* 2
林漢光 1
直資: 李國寶 1

B2* 39
陳瑞祺 6 |
培道 6 |
胡兆熾 9 基道 7 何官 2 五旬節 1
信義 1 寧波 1 寧二 1
顯理 1 青年會書院 1 鄭裕彤 1
直資: 啟思 1 創知 1

NR 32
聖三一 5 賽官 5 KTS 5
彭學高 2 蔡功譜 2 新亞 2
聖母院 1 余振強 1 聖匠 1
麗澤 1 諸聖 1 王仲銘 1
大埔卍慈 1 馬鞍山聖若瑟 1
寶覺 2 鄧英喜 1

QABABY 發表於 20-7-4 21:26
想問34馬頭涌官立
不是近黃埔嗰間

福馬2019年有部分升中校名無人數
名單上27間中學有19間B1
假設聯中5^^ 本區津各1-5 其他各1人
升B1^ 17%/23%/29%/35%/41%

Band 他區+本區
B1* 9+10=19
B2A-1C* 1+0=1
B2* 0+6=6
NR 1+0=1
名單上總數: 27間

* 據hkpapa《全港B1中學名單》
^ 據校務報告 小六135人
^^ 官中4均分伊中20(聯繫15+公海5)

B1* 19
聯中: 伊中

本區: 喇沙 | 九真 |
華英 迦密 旅港 黃笏南 銀禧 丘佐榮

他區: SFXC | YWGS |

直資: GHS HYS |
SPCC 赤提 港同 滙基KE 顏寶鈴 福建

B2A-1C* 1
他區: 鄭榮之

B2* 6
聯中: 何官
本區: 陳瑞祺 TKPS | 培道 | 
胡兆熾 基道

NR 1
他區: 黃鳳亭

學校計劃及報告書
http://www.mtcgps.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=1399&mode=published&nocache&lang=zh

周年校務報告書 2018/2019 (p.2)
http://www.mtcgps.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce//1920/1819_school_report_1567515584.pdf

升中派位
http://www.mtcgps.edu.hk/it-school/php/webcms//public/index.php3?refid=1849&mode=published&lang=zh&nocache

Poyau 發表於 20-7-4 22:18
福馬2019年有部分升中校名無人數
名單上27間中學有19間B1
假設聯中5^^ 本區津各1-5 其他各1人

如果呢兩間, 點選好呢?

QABABY 發表於 20-7-4 22:18
如果呢兩間, 點選好呢?

學術水平可見於升中直資名單
‹ 上一主題|下一主題