用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果叩門筆試在7月10日下午。。。
go

如果叩門筆試在7月10日下午。。。 [複製鏈接]

如果叩門筆試在7月10日下午。。。,很容易就過了原錄取學校的註冊deadline,是不是意味風險很大?
   0    0    0    0

上午去註冊先得嗎?

guoyingpeng 發表於 20-7-2 14:35
如果叩門筆試在7月10日下午。。。,很容易就過了原錄取學校的註冊deadline,是不是意味風險很大? ...

照註冊先,下午才考筆試不可能立即有結果。之後如叩門成功便去獲派中學攞返註冊證

回覆 WinnieCatCat 的帖子

原來可以這樣的,謝謝

guoyingpeng 發表於 20-7-2 16:12
回覆 WinnieCatCat 的帖子

原來可以這樣的,謝謝

就算註左冊,你都有權攞返註冊證取消註冊,但盡量不要向原校透露邊間學校收咗

WinnieCatCat 發表於 20-7-2 16:23
就算註左冊,你都有權攞返註冊證取消註冊,但盡量不要向原校透露邊間學校收咗
...
但為何盡量不要向原校透露邊間學校收咗?我當唔係同區叩門但都唔可以透露

Cabella 發表於 20-7-2 20:35
但為何盡量不要向原校透露邊間學校收咗?我當唔係同區叩門但都唔可以透露 ...

唔係同區叩門可能好一點,我記得睇過個帖,話因為透露左去邊間學校,原校唔知係咪向新校投訴,由收變唔收,返去原校讀。無論件事係咪真,其實係冇必要透露轉去邊間,保障下自己囉

WinnieCatCat 發表於 20-7-2 21:20
唔係同區叩門可能好一點,我記得睇過個帖,話因為透露左去邊間學校,原校唔知係咪向新校投訴,由收變唔收 ...

我都記得。係上年放榜,個家長想拎番註冊證。學校問邊間收左?家長講了,點知學校就打去收左個學生嘅學校,後來佢都好似轉到。但新校嗰邊對佢嘅態度好差。

醒目開學勳章 王國長老

Cabella 發表於 20-7-2 20:35
但為何盡量不要向原校透露邊間學校收咗?我當唔係同區叩門但都唔可以透露 ...
佢地講緊呢個帖

叩門成功千其唔好比原校知去邊間(加了事主發言86—89)
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題