用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Deleted
go

Deleted [複製鏈接]

Deleted

0    0    0    0

回覆樓主:

兩間不相伯仲 平兆高啲

回覆 vickyshih 的帖子

兩間都收你小朋友?好勁

回覆樓主:

問定先

兩間其實差唔多,唔係差好遠

回覆 Poyau 的帖子

無知一問,依上兩年唔係德兆 高D。

應該係德兆。

另外,之前聽過平兆校長介紹學校,介紹到一舊舊,好唔presentable.  老實講係我見過的最唔掂果位。個校長係一位長髮女士,唔知而家仲係唔係

Topakkin 發表於 20-6-20 11:53

德兆2019年49%升B1中學

Band 他區+本區
B1* 31+48=79 (49.07%)
B2A-1C* 6+0=6 (3.73%)
B2* 1+3=4 (2.48%)
NR* 0+1=1 (0.62%)
名單上 38+52=90 (55.90%)
無公布 71^ (44.10%)
總數: 161人^ (100.00%)

* 據hkpapa《全港B1中學名單》
^ 據校務報告 小六161人

http://www.skhttlsk.edu.hk/tc/academicStat.php

應屆六年級學生獲派以英語為授課語言的中學摘要(全港) 截至20/8/2019

校名 獲派名額 分區
英皇書院 3 中西區 (B1)
聖保羅男女中學 2 中西區 (B1)
聖保羅書院 2 中西區 (B1)
英華女學校 1 中西區 (B1)
皇仁書院 1 灣仔區 (B1)
聖保祿中學 2 灣仔區 (B1)
聖保祿學校 1 灣仔區 (B1)
張祝珊英文中學 3 東區 (B1)
香港中國婦女會中學 1 東區 (B1)
港島民生書院 3 東區 (B1)
中華基金中學 1 東區 (B2A-1C)
聖士提反書院 2 南區 (B1)
九龍華仁書院 1 油尖旺區 (B1)
嘉諾撒聖瑪利書院 1 油尖旺區 (B1)
民生書院 1 九龍城區 (B1)
旅港開平商會中學 2 九龍城區 (B1)
保良局第一張永慶中學 1 黃大仙區 (B1)
德望學校 3 黃大仙區 (B1)
賽馬會體藝中學 1 沙田區 (B2A-1C)
天主教郭得勝中學 1 沙田區 (B2A-1C)
景嶺書院 1 西貢區 (B1)
保良局羅氏基金中學 3 西貢區 (B2A-1C)
啟思中學 1 西貢區 (B2)
小計:38

應屆六年級學生獲派以英語為授課語言的中學摘要(觀塘區)

校名 獲派名額
聖言中學 11 (B1)
藍田聖保祿中學 14 (B1)
聖傑靈女子中學 8 (B1)
觀塘瑪利諾書院 5 (B1)
觀塘官立中學 1 (B1)
順利天主教中學 3 (B1)
梁式芝書院 5 (B1)
新生命教育呂郭碧鳳中學 3 (B2)
福建中學 1 (B1)
基督教中國佈道會聖道迦南書院 1 (NR)
小計:52

入讀他區英中38
入讀本區英中52

備註:
獲派中學排名不分先後
尚有其餘獲派中學名單未能盡錄

Topakkin 發表於 20-6-20 11:53

平兆2019年過半升B1中學

Band 其他+觀塘/將軍澳
B1* 33+53=86 (52.12%)
B2A-1C* 3+1=4 (2.42%)
B2* 0+2=2 (1.21%)
NR 0+1=1 (0.61%)
名單上 36+57=93 (56.37%)
無公布 72 (43.64%)
總數: 165人^ (100.00%)

* 據hkpapa《全港B1中學名單》
^ 校務報告無人數 5班 假設各33人

2017-2019年度六年級學生獲派中一全級英語授課中學學額統計

2017-2019年度六年級學生獲派中一全級英語授課中學學額統計

點擊下方  "中學學額統計"

中學學額統計  
https://www.skhlsk.edu.hk/download/LatestNews/79/201907261519535894611c.pdf

升中成績
https://www.skhlsk.edu.hk/CustomPage/paragraphGroup.aspx?ct=customPage&webPageId=14&pageId=84&nnnid=20

回覆 DengCK 的帖子

德兆升中跨區數目俾平兆高

DengCK 發表於 20-6-20 12:25
應該係德兆。

另外,之前聽過平兆校長介紹學校,介紹到一舊舊,好唔presentable.  老實講係我見過的最唔掂 ...

平兆新校長、好似係xx千x轉過來、我見各方面都表現幾好、比較進取、績極

回覆 boyandes 的帖子

奉禧千基呀

Topakkin 發表於 20-6-21 11:58
回覆 boyandes 的帖子

奉禧千基呀

sorry 記錯

yes, 奉禧千基。我果陣聽完佢講野特登search佢background。佢run 學校run成點我就唔清楚,但佢真係好唔presentable,果野一舊舊,間學校幾好,佢都sell唔到。
‹ 上一主題|下一主題