用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 03年出世準備考大學~~~埋位啦!
樓主: silvia_ng
go

03年出世準備考大學~~~埋位啦!   [複製鏈接]

YmOra 發表於 20-8-4 22:41
係呀!phy和M2都有,係時候要操了。

phy 呢本有人推介都唔錯,我都買咗,你啱可以睇下。

醒目開學勳章

請問 M2 個本叫咩名呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

洋蔥頭媽咪 發表於 20-8-4 22:45
phy 呢本有人推介都唔錯,我都買咗,你啱可以睇下。

十分感激呀!資料好有用呀!thx.thx

esmehouse 發表於 20-8-4 22:50
請問 M2 個本叫咩名呀

M2我也是找緊當中。我上面係回應我的孩子有修讀M2而矣!

醒目開學勳章

YmOra 發表於 20-8-4 23:36
M2我也是找緊當中。我上面係回應我的孩子有修讀M2而矣!
OIC,等我再揾下先

YmOra    發表於 20-8-5 09:07
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章 王國長老

LingChiBaBa 發表於 20-8-4 18:18
大女Bio出去補習,之前買咗其中一本恐龍書,發覺Out syllabus得好緊要。後來,恐龍書出新版。
套書係早我囡兩屆既學姐既, 要望清楚先得

已經搵左補習社補 bio..........依家要轉做 zoom, 好過無

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

LingChiBaBa 發表於 20-8-4 21:42
見大家去掃練習,記得買埋 Original Maths for Able Students。
請問可唔可以影個封面睇睇?

醒目開學勳章 王國長老

happylogin 發表於 20-8-4 20:48
我今日都同個女講左,叫佢搵埋副學士課程。

昨天派左成績表,對比番dse雖然有2X分,但最弱個二科英數係剛 ...
2x 分...........我發返個好夢先
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

我囡實在太 "勤力", 祝佢好運

miriam 發表於 20-8-5 00:33
我囡實在太 "勤力", 祝佢好運

肯補習,起碼唔懶。 呢個暑假開始發力差唔多啦

醒目開學勳章 王國長老

October. 發表於 20-8-5 08:43
肯補習,起碼唔懶。 呢個暑假開始發力差唔多啦
咁既環境下仲唔補習, 我可以入土為安

M2 有無練習推薦呀?

miriam 發表於 20-8-5 00:32
2x 分...........我發返個好夢先

最驚係好嘅唔靈醜嘅靈。所以都會搵人補數。

大笨鐘 發表於 20-8-5 10:14
M2 有無練習推薦呀?

一般程度就呢套

大笨鐘 發表於 20-8-5 10:14
M2 有無練習推薦呀?

aim high 或有心第日讀多數嘅科就呢套,不過最好有叻人帶住做,因為啲 solution 比較簡單,只列出最關鍵嘅幾個步驟。

醒目開學勳章

YolandaTam 發表於 20-8-5 10:32

aim high 或有心第日讀多數嘅科就呢套,不過最好有叻人帶 ...
是否如數低好就直接買依本?

醒目開學勳章 王國長老

happylogin 發表於 20-8-5 10:28
最驚係好嘅唔靈醜嘅靈。所以都會搵人補數。
搵埋俾佢都未覆我約左時間未

esmehouse 發表於 20-8-5 10:38
是否如數低好就直接買依本?

如果同學睇得明 solution 嘅話......
我女 M2 級頭十有時都唔係好明個 solution 。

YolandaTam 發表於 20-8-5 10:31
一般程度就呢套

唔該晒!

miriam 發表於 20-8-5 09:34
咁既環境下仲唔補習, 我可以入土為安
我都覺得補習有冇用都好啦,應補底就補底,衝星既就增潤,起碼俾個安慰。
‹ 上一主題|下一主題