用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 考完A level通常幾時飛返香港?
go

[英國] 考完A level通常幾時飛返香港?

度緊下年機票,知道每年五、六月考A level, 考完試你哋小朋友會等埋七月頭結業禮,才返香港等放榜同UCAS result 嗎? 中間無需上課會做乜?

醒目開學勳章

woodylam 發表於 20-6-12 17:52
度緊下年機票,知道每年五、六月考A level, 考完試你哋小朋友會等埋七月頭結業禮,才返香港等放榜同UCAS r ...

我都想知

3b 發表於 20-7-2 07:38
我都想知

我最後買左speech day 兩日後返香港, 諗住佢玩完畢業party, 仲有一日 時間執野返香港。

醒目開學勳章

woodylam 發表於 20-7-2 18:37
我最後買左speech day 兩日後返香港, 諗住佢玩完畢業party, 仲有一日 時間執野返香港。
...

阿仔都話一定要參加party, 預計7月頭才回來,暫時未買機票, 諗住到時買單程, 因為唔知會喺香港定英國讀大學

woodylam 發表於 20-7-2 18:37
...

囡囡今年原先要考A level, 但因為疫情唔使。   如順利開考,已book 訂考完最後一科之後,執好行李,隔一天就回港
其實係一家四口子

為追回今年因疫情延誤學業進度,一直有傳聞明年英國公開試考期有可能延後,訂回港機票的話要有彈性

甘GCSE呢?

醒目開學勳章

LAS01 發表於 20-7-3 12:17
為追回今年因疫情延誤學業進度,一直有傳聞明年英國公開試考期有可能延後,訂回港機票的話要有彈性 ...

之前我仲擔心會取消2021公開試, 但Boris昨天話會照常, 無提過延期, 各考試局都已經出左暫時時間表, 不過我都會遲些才訂機票

https://www.thetimes.co.uk/artic ... e-in-2021-bwdfvt8w2

討論中,靜觀其變

yuyueng 發表於 20-7-3 12:23
甘GCSE呢?

我仔學校話好大機會延遲,而且兩個考試或會減範圍。

Chole 發表於 20-7-3 22:51

我孩子老師已講,好有機會把考試範圍減少。

Chole 發表於 20-7-3 22:51

我都希望考試日期延後。

醒目開學勳章

回覆樓主:

學校出左provisional predicted grades, 如果成績不滿意, 同學可以在9月開學上訴(參加考試), 你們的學校又怎樣安排?

3b 發表於 20-7-6 13:44
學校出左provisional predicted grades, 如果成績不滿意, 同學可以在9月開學上訴(參加考試), 你們的學校 ...
9月開學重考.
其實係一家四口子