用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 今年完成中四想出年9月到英國讀sixth college ...
go

[英國] 今年完成中四想出年9月到英國讀sixth college [複製鏈接]

想安排仔仔出年9月到英國升學讀Alevel 但 boarding school 太貴本人選擇咗sixth college,但係唔知好唔好,上網搵過資料https://www.ccsw.ac.uk/
Cheshire College

Richard Huish College

請問各位有冇資料。謝謝
   1    0    0    0

RE: 今年完成中四想出年9月到英國讀sixth college

求幫忙

大造泓 發表於 20-6-9 14:06
求幫忙
試下搵升學 agent 問下, agent 唔收 $ 的.

大造泓 發表於 20-6-9 14:04
想安排仔仔出年9月到英國升學讀Alevel 但 boarding school 太貴本人選擇咗sixth college,但係唔知好唔好, ...
College 比 A level boarding school hea, 有D似香港IVE。但一樣可升大學, 算係一個alternative既選擇。學校會安排host family, 但就沒有boarding既活動。

醒目開學勳章

大造泓 發表於 20-6-9 14:04
想安排仔仔出年9月到英國升學讀Alevel 但 boarding school 太貴本人選擇咗sixth college,但係唔知好唔好, ...

Sixth form colleges 就要學生好獨立, 有d 似大學咁樣. 視乎你的小朋友性格.

agents 有介紹過, Richard Huish 有宿舍, 也可選2年住宿舍或homestay 一年, 寄宿一年.
我係咪麻 ~~

謝謝🙏
‹ 上一主題|下一主題